2015
Allerlei De Online Wereld Projecten Website

Dit was 2015: een jaar van pieken en dalen

2015 was een jaar dat we op de meeste vlakken snel willen vergeten. Op wereldniveau waren er de aanslagen en de terreurdreiging, de opwarming van de aarde, … Op persoonlijk vlak moesten we dit jaar plots afscheid nemen van “de bomma”, haar zus en nonkel en kregen we slecht nieuws te horen van iemand die ons nauw aan het hart ligt. Naast die slechte(re) zaken was er natuurlijk ook nog goed nieuws te rapen afgelopen jaar. Zo kochten we eindelijk ons eigen huisje in het Waasland, ontmoeten we dankzij dit huisje toffe buren en was er in de vriendenkring ook heuglijk nieuws met enkele geboortes. Daarnaast waren we ook nog steeds actief aan het bloggen, zij het minder regelmatig door de gekende omstandigheden (verhuis – slecht nieuws). Ondanks alles konden we toch meer bezoekers lokken naar de verschillende sites. Een klein overzichtje:

Herrie.be

De blog die jullie nu aan het lezen zijn kende het afgelopen jaar een leuke groei qua aantal bezoekers. Ik dook in de Google Analytics en vergeleek de statistieken even met het jaar 2014. Wat mij direct opviel was dat het aantal sessies en bezoekersaantallen een mooie groei kende. Het eerste gedacht was dat dit vooral te maken had met het fenomeen van Analytics spammers maar het aantal bezoekers langst deze weg had niet echt een invloed op de stijging van het aantal bezoekers. Een stijging van het aantal bezoekers met ruim 64% en een stijging van 72% voor het aantal paginaweergave vind ik zeker niet slecht. Zeker als je ziet dat het aantal bezoekers uit België met meer dan 200% gestegen is. Bezoekers komen nog steeds het meest via Google (+85%) en rechtstreeks (+28%) maar de stijging van bezoekers via Microsofts Bing zoekmachine is enorm (+500%). De zoektermen iCoyote en L’épicerie du Cirque zijn de toppers van het afgelopen jaar. Een mooi jaar dus voor mijn persoonlijke blog, ondanks het soms enorm onregelmatig bloggen. Jullie zijn dus enorm bedankt om regelmatig (terug) te komen.

Ouder Blog

Ouder Blog is eigenlijk nog maar sinds april 2014 online dus echt vergelijken is niet echt mogelijk. Toch ben ik eens in de statistieken gedoken van mijn jongste project. Net als Herrie.be was het afgelopen jaar qua bloggen door de omstandigheden heel onregelmatig. Er ligt dan ook nog een hele boel klaar om te reviewen, recenseren en te posten. Het wordt met andere woorden een druk blogjaar op Ouder Blog. Wat ik zeker opmerk in de statistieken van Ouder Blog is dat ze blijven stijgen. Zeker het aantal nieuwe mensen dat de site ontdekken groeit mooi. De doelgroep die ik met Ouder Blog probeer te bereiken is perfect bereikt. Wat me ook verheugt is de toename van grootouders die de site ontdekken. Al zijn het vooral de mama’s en grootmoeders die Ouder Blog een bezoekje brengen. Met hier ook een mooie stijging vanuit België en een stagnatie van de Nederlandse bezoekers. Duidelijk dat we met Ouder Blog op de goede weg zijn en we hopen dan ook dat we dit jaar het stijgend aantal bezoekers kunnen aanhouden.

Andere

Een ander project waar ik al enkele jaren de zorg voor draag is WIJ zijn Antwerp!. Een onafhankelijke website en forum van mijn favoriete voetbalclub R. Antwerp F.C.. Sportief ging het de afgelopen jaren niet enorm goed en daar kwamen dan ook nog eens de extra-sportieve problemen bij. Dit heeft me in 2014 doen beslissen om de updates op de website op een laagpitje te zetten. Dit is duidelijk te merken in de bezoekersaantallen. Het forum is steeds blijven bestaan en daar zagen we de afgelopen jaren een stagnatie van het aantal bezoekers. Nu het sinds dit seizoen weer sportief, en hopelijk ook extra-sportief, beter gaat met de liefdevolle kleuren zien we op het forum toch weer een lichte toename van het aantal bezoekers. Dit zowel bij de vaste bezoekers maar ook bij de nieuwkomers. Misschien moeten we hier binnenkort toch terug de draad opnemen en terug wat beginnen posten.

2015 was dan op privévlak misschien een iets minder jaar, qua online activiteiten op mijn sites was het toch een vrij goed jaar. Hopelijk is 2016 op privévlak veel beter dan het afgelopen jaar, al zal het op sommige punten wel vechten zijn en kunnen we online ook weer (licht) stijgen qua bezoekersaantallen op mijn diverse sites. Ik kijk er alvast naar uit om weer vol goede moed (en een degelijke blogplanning) te bloggen. Hopelijk mag ik jullie dit jaar dan ook terug verwelkomen op één van mijn sites.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties