De Cock en de kus des doods
Gesponsord Leesvoer

Op’t nachtkastje: De Cock en de kus des doods

Het is De Cock met Cee Oo Cee Kaa! Nog steeds doet dit me terugblikken op de vele aflevering die ik, toen ik nog bij mijn ouders woonde, zag op VRT. Voor de mensen die de serie niet zouden kennen, is het te vergelijken met Aspe, welk jaren heeft gespeeld op VTM. De serie mag dan al wel zo’n 20 jaar geleden zijn stopgezet. De boeken blijven nog steeds verschijnen. Al is de originele auteur ondertussen ook al overleden en opgevolgd door Peter Römer.

De kus des doods

korte inhoud Als Roxanne Degenaar vermoord wordt aangetroffen, staat De Cock voor een raadsel. Wie zou deze geliefde en bekende Amsterdamse hebben willen vermoorden? Zij was populair in de stad en betrokken bij de voedselbank. Daarnaast was ze ook lijsttrekker van Ons Mooi Amsterdam, een partij die actief is in de gemeente politiek.

De aandacht van De Cock richt zich snel op haar echtgenoot Matthias. Hij is een succesvol ondernemer, die snel puissant rijk is geworden maar die warme banden met de onderwereld blijkt te onderhouden. Zijn zonnestudio’s zijn een perfecte locatie voor hun witwaspraktijken. Was het haar eigen politieke handel en wandel die Roxanne fataal is geworden? Of is ze het slachtoffer geworden van het verborgen leven van haar echtgenoot …?

Recensie

De kus des doods is ondertussen het 94ste album waarin De Cock de hoofdrol speelt. Na het overlijden van A.C. Baantjer neemt auteur Peter Römer de honeurs waar om deze reeks, met enorm veel zorg, verder te zetten. Bijna 20 albums lang al zorgt hij dat hoofdinspecteur De Cock en zijn collega’s vol overgave de misdaad in Amsterdam bestrijden. Naast de gekende koppigheid van de hoofdinspecteur is er ook steeds de nodige humor die toch wel verweven zit in de verhaallijn.

Deze keer moet De Cock en Vledder een moord op een bekend politicus oplossen. Al snel blijkt dat het toch niet een alledaagse moord blijkt te zijn. Want is Roxanne de brave politica die helpt bij de voedselbanken? Of is speelt haar verleden op De Wallen haar parten? Ook een politieke afrekening of partnermoord worden nooit uitgesloten. Zeker omdat haar man Matthias nogal verweven zit in de onderwereld door zijn slecht draaiende zonnestudio’s. Maar Natuurlijk neemt De Cock het onderzoek op zijn manier in handen. Op een soms iets wat orthodoxe manier komt hij achter de waarheid.

Ook nu is de ontknoping weer verrassend te noemen. Dit ondanks dat je als lezer denkt de waarheid achterhaald te hebben. Na het oplossen van de case, neemt De Cock je ook weer op bekende wijze mee, samen met zijn vrouw, in hoe hij de zaak heeft weten op te lossen. Zouden ze echt geen plannen hebben om deze TV-serie weer nieuw leven in te blazen?


DisclaimerDeze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij we een vorm van vergoeding hebben ontvangen. Meer informatie in ons privacybeleid (artikel 8).

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties