#herrieBE
Projecten Website

Behind the scenes of #herrieBE

Ik heb al eens gehad over de plugins die ik hier gebruik op mijn website. Maar nu wil ik je eens meenemen naar wat andere aspecten van mijn blog. Het begin, de statistieken, … Behind the scenes of #herrieBE dus.

Het begin van #herrieBE

#herrieBE het begin

Het begin van #herrieBE gaat al terug naar het begin van de 21ste eeuw. Al bijna twintig jaar dus. Ergens in juni 2001 registreerde ik deze domeinnaam waarop jullie nu mijn blog lezen. Dit is zo’n half jaar later dan het moment waarop iedereen zo’n .be domein kon aanschaffen. Ik was er dus redelijk snel bij. De eerste website die hier verscheen was een soort PHP-projectje. Eén van de eerste blogs die ik begon was zo’n 15 jaar geleden. Hier is echter niets meer van bewaard gebleven. In 2009 verscheen dan mijn eerste blog via WordPress. Om in 2011 dan te verhuizen naar een zelfgehoste versie van deze blogsoftware.

#herrieBE: statistieken

Statistieken, het hoort nu eenmaal bij een website. In de eerste jaren hield ik deze niet bij. Maar sinds 2016 worden ze wel verzameld via Google Analytics. Dat eerste jaar bezochten zo’n 6000 mensen mijn blog. De jaren nadien haalde ik gemiddeld 4166 bezoekers. Dit jaar zal ook zoiets worden met een 4000 reeds op de teller. Niet super hoog, maar toch ben ik tevreden van dit aantal. Zeker omdat het niet de blog is waar ik het meeste tijd in steek. Op Ouder Blog haal ik gemiddeld zo’n 18.000 bezoekers per jaar.

Waar blog ik?

Ik blog voornamelijk thuis in de woonkamer aan de gemeenschappelijke bureau. Hier staat mijn PC en kon/kan ik de dochter in het oog houden als ze speelt op haar speelmat. Bovendien heb ik vandaar ook zicht op haar bureau die aan de andere kant van de woonkamer staat. Als er iemand aan de deur staat kan ik het ook altijd in het oog houden. Bovendien is het daar in de zomer iets frisser dan in de veranda en in de winter dan ook warmer dankzij de kachel.

Bloggen doe ik lekker ‘oldschool‘ op een desktop PC. Eentje die ik in vervlogen tijden zelf heb samengesteld. Zo’n twee jaar geleden heb ik deze ook nog eens vernieuwd met een nieuw moederbord en bijhorende nieuwe processor. Zo kan ik weer enkele jaartjes verder. Zoals jullie al gemerkt hebben draai ik WordPress op via een hostingservice. Dit deed ik de voorbije jaren steeds bij Antagonist. Een zeer degelijke partner met een goede service. Doch heb ik onlangs besloten om alles van mijn hostingservices en domeinnamen bij één partner te bundelen. Vanaf nu staat zo goed als alles al bij Vimexx, waaronder dus ook de hosting van al mijn websites.

En zo hebben jullie een kleine blik achter de schermen gekregen van #herrieBE in het kader van de Blogboost Najaarschallenge.

Extra tips over bloggen? Kijk dan zeker ook even hier!

Pin it
#herrieBE

Deze blogpost schreef ik naar aanleiding van het derde thema (Achter de schermen) van de BlogBoost Najaarschallenge. Bij deze bloggers kan je ook lezen.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
18 november 2020 05:51

voor mij is dat allemaal chinees die termen 🙂 haha