L'épicerie du Cirque
Avondje uit Uit eten/drinken!

L’épicerie du Cirque: een ster die schittert

Afgelopen vrijdag zijn we nog eens gaan uiteten. Deze keer voor Stephanie haar verjaardag. Bestemming was L’épicerie du Cirque in de Volkstraat te Antwerpen. Het was trouwens weer enige tijd geleden dat we bij dit jong keukengeweld zijn gaan eten. Sinds de laatste keer is er wel wat veranderd voor de jonge chef. Chef Dennis Broeckx en zijn team mochten ondertussen namelijk een Michelin-ster in ontvangst nemen. Aangaande de vorige bezoekjes was dit niet meer dan terecht. We gingen dan ook met hoge verwachtingen terug richting het Antwerpse Zuid.

Na een vriendelijke welkom, werden we begeleid naar onze plaatsen en werden onze jassen aangenomen om weg te hangen. Enkele minuutjes later kwam gastvrouw Ellen de kaart presenteren met wat uitleg en een aperitief aanbieden. We kozen beide voor de menu “Saveurs du Cirque” met aangepaste wijnen.  Een zes gangenmenu begeleidt met aangepaste wijn. Wijnen die niet echt gekend zijn bij het grote publiek (bv. een troebele witte wijn uit Slovenië, iemand?), maar die perfect pasten bij de smaak van de bijhorende gerechtjes.

De gerechtjes worden zoals het een toprestaurant beaamt, zeer mooi werden gepresenteerd. Ook het smakenpallet van de verschillende gangen benaderd de perfectie. Eén van de toppers voor mij persoonlijk was de geitenkaas met rabarber. Het zoete van de rabarber met de uitgesproken smaak van de geitenkaas. Maar ook de hondshaai en andere gerechtjes waren top. Het was genieten van begin tot het einde.

Als we de vergelijking maken met onze vorige bezoekjes aan L’épicerie du Cirque is chef Dennis zelfs nog gegroeid in zijn kunnen. Het is dan ook niet meer dan normaal dat hij een ster heeft in de Michelingids en 14/20 haalt in de Gault Milmau gids.

Het gekozen menu “Saveurs du Cirque”

  • Spelt / Haring / Wortel
  • Barbe / Vitelotte / Garnaal
  • Hondshaai / Aubergine / Pecan
  • Poulet / Mosterdkruid / Boterwortel
  • Rabarber / Geitenkaas / Witte chocolade
  •  Appel / Den / Karnemelk

L’épicerie du Cirque

L’épicerie du Cirque is nu reeds enige tijd verhuist van de Leopold de Waelstraat naar de Volkstraat in Antwerpen. Ze bleven dus op het vertrouwde Antwerpse Zuid. In dit mooie pand met retro-inrichting is er plaats voor een 40-tal gasten. Reserveren is voor zowel de lunch als het diner een must want de zaak zit meestal vol. Door de smalle, doch gezellige ruimte kan het op drukke dagen soms wat rumoerig zijn, al hangt dit hoofdzakelijk af van het soort gasten die aanwezig zijn. Op de avond dat wij L’épicerie bezochten viel het qua geluid heel goed mee en kon je rustig een gesprek voeren met je tafelpartner. Ook de achtergrondmuziek was verstaanbaar, maar niet storend.

Comptoir

Comptoir by L’épicerie du Cirque is een delicatessenzaak van gastvrouw Ellen. Comptoir is vlakbij L’épicerie du Cirque gelegen en biedt een gevarieerd aanbod seizoensbereidingen uit het restaurant aan. Naast deze seizoenbereidingen is er in de grote koeltoog ook plaats voor een mooie selectie charcuterie en geraffineerde kazen. Natuurlijk mogen zoetigheden niet ontbreken. Ook verkoopt Comptoir een leuk assortiment limonades en huisgemaakte Iced Tea.

Naast dit alles is er nog een kleine shop waar je een origineel aanbod aan chocolade, biologische thee, olie & azijn, koekjes, vruchtensappen en siropen kan vinden. Net zoals bij l’épicerie staat bij Comptoir de kwaliteit van de producten hoog aangeschreven.  Gastvrouw Ellen en chef Dennis kozen uitdrukkelijk voor kleine producenten, die werken met respect voor de natuur. En in plaats van de gekende merken kozen ze er ook voor om merken aan te bieden die je nog niet overal tegenkomt. Comptoir is in de eerste plaats gericht op take-out, maar wie wil kan ook ter plaatse iets kleins eten.


Een aangepaste versie van de review van L’épicerie du Cirque verscheen reeds op Yelp en Tripadvisor.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties