boostyourpositivity
Projecten

#boostyourpositivity: Day to Day

Week drie van #boostyourpositivity en deze keer is het terug de beurt aan Kelly om het thema (Day to Day) in te vullen. Oftewel de “lifehacks” die jou (drukke) leven makkelijker doen verlopen. Hoe hou je alles bij om overal op tijd te komen, heb je een planning voor je blog, hoe run je het huishouden, en nog zoveel meer. Praktische tips die het leven toch zoveel makkelijker en aangenamer maken. Al moet ik bekennen dat, buiten het werk en externe afspraken, mijn blogplanningen en administratie momenteel een beetje chaotisch verloopt. Alle respect momenteel dan ook voor thuiswerkende vaders en moeders waarbij er één of meerdere kinderen in huis zijn tijdens vakanties of peuters die niet naar school of crèche gaan. Hierbij alvast enkele van mijn “lifehacks” die de huidige chaoot in mij een beetje in bedwang kan houden.

Mijn “lifehacks”

  • Afspraken bijhouden: momenteel zowel in een oldschool papieren agenda als de Google agenda. Deze laatste in combinatie met de Sunrise app op Android.
  • Afwas: Het grote voordeel in het appartement hier is de afwasmachine. Er is dus niet extreem veel afwas. Het kleine beetje dat hier dan toch nog is (vooral eetgerief van de dochter), wordt met de hand gedaan. Ik probeer deze, op dagen dat ik thuis ben, altijd te doen rond een vast tijdstip. Meestal tussen 16u en 17u waarna ik dan rustig aan het avondeten kan beginnen.
  • Boodschappen: een boodschappenlijstje aan het magneetbord in de keuken. Al moet ik toegeven dat dit de laatste tijd een beetje verwaterd is. Hoogtijd om hier terug mee te beginnen.
  • Bloggen: onderwerpen en kladteksten worden geschreven in een ouderwets notitieboekje. Althans dat zou toch de bedoeling moeten zijn.

De draad opnemen

2015 is tot hier toe een jaar om snel te vergeten. De bomma die onverwachts is overleden, enkele administratieve problemen op het werk, zieke vriendin en dochter, … Het kon al tellen de afgelopen weken. Het is hier dan ook redelijk chaotisch qua planningen momenteel. Komt daarbij dat de dochter binnenkort ook voor het eerst naar school moet, er volop gezocht wordt naar een huisje en er ondertussen nog een huishouden gerund moet worden. Het wordt dus echt wel tijd om nog meer “lifehacks” in het (gezins)leven te brengen om alles terug zijn normale gang van zaken te laten lopen. Een goed bijgehouden agenda met de afspraken van alle huisgenoten, wekelijks een boodschappenlijstje bijhouden en vaste dagen in het leven roepen voor huishoudelijke taken. Een uitdaging maar eentje die het leven nog wat aangenamer gaat maken. En voor het bloggen? Veel meer met concepten werken ipv alles last-minute te willen doen zoals ik de laatste weken heb gewerkt. Natuurlijk zijn alle andere tips ook steeds welkom. We kunnen altijd maar bijleren, niet?


Dit is de derde van vier blogposts in de #boostyourpositivity challenge. Wil je meer te weten komen over #boostyourpositivity dan kan dit HIER!

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties