Blogboek tip 3
Project Blogboek

#projectblogboek: Wat schaft de pot?

Tip 3: post vijf foto’s van je ontbijt van de afgelopen week

Wat schaft de pot? Een veel gehoorde vraag in menig Vlaams huisgezin. Bij het ene gezin is het dan een uitgebreide driegangenmaaltijd, bij het andere simpele boerenkost. Maar overal zal het wel met liefde bereid zijn.

Zo ook des huizes Herrie. Van zelfgemaakte pizza tot een zalmgebraadje met pasta. Alles met liefde klaar gemaakt. Niet dat ik elke avond evenveel zin heb om in de potten te roeren. Of dat er veel inspiratie is om iets klaar te maken. Maar toch doen we het op de een of andere manier wel graag dat koken.

Het niveau dat we halen is van een gemiddelde huisvader. Dus meedoen aan kookprogramma’s als de beste Hobbykok van Vlaanderen zit er niet in. Al durf ik af en toe wel eens te experimenteren in de keuken (als er veel tijd is), met meestal een goed resultaat. Maar de bordschikking, daar is nog wel wat werk aan.

Bordschikking

En over bordschikking gesproken. Het is altijd wel fijn om een mooi verzorgd bord voorgeschoteld te krijgen. Zeker als het een feestelijke avond is of je zit op restaurant. Maar op een doordeweekse dag is de smaak in mijn ogen nog altijd het belangrijkste. Al is voor een goede foto van je eten de bordschikking toch wel belangrijk.

En laten we nu ook geen top food-fotograaf zijn. Want laten we zeggen. Om echt mooie foto’s te nemen van een mooi uitziende maaltijd heb je toch de nodige skills en het nodige materiaal nodig. Je kan mits wat oefenen al mooie resultaten boeken met een een simpele digitale camera. En dat oefenen, dat zal ik zeker nog moeten doen.

#projectblogboek

Want de derde tip in het Blogboek is namelijk vijf foto’s trekken van het ontbijt. Ai, daar begint het dus al. Ontbijten bij mij persoonlijk bestaat uit een tas koffie in de week en in het weekend af en toe eens een boterham met choco of een koffiekoek. Geen uitgebreid Engels ontbijt of een ontbijt met muesli met rode vruchten en versgeperst fruitsap. Voor de derde tip dan maar enkele foto’s genomen van het avondeten, datgene dat met liefde is gemaakt, weet je wel. Foto’s genomen met de smartphone snel, snel voor dat het eten koud werd. En het is dus wel duidelijk. Tips voor betere food-foto’s zijn dus altijd welkom.


Dit is een post uit #projectblogboek waarvoor we de inspiratie haalden uit het Blogboek van Kelly Deriemaeker.

Uitgelichte afbeelding: Syd Wachs op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
27 oktober 2014 18:04

Leuke draai gegeven 😉 Hier beetje hetzelfde probleem. Ik zou wel willen maar echt ontbijten gebeurt hier ook weinig. Ik doe ook mee aan #projectblogboek. Of dat is toch het plan 🙂 Zal er eens werk van moeten maken. Leuk om zien hoe elke blogger er toch zijn ding mee… Lees verder »

31 oktober 2014 21:38

Het gaat ook ‘inspiratie’, niet letterlijk volgen 😉