Project Blogboek

#projectblogboek: Verafgoding of niet?

Tip 4: Interview een (blog)idool

Wat betekent volgens (dikke) Van Dale het woord idool? Laten we hier al eens mee starten.

idool (het; o; meervoud: idolen)vereerd persoon: tieneridool

Iemand vereren dus. Meestal in de overtreffende trap zoals de vele pubermeisjes vroeger bij Clouseau, Backstreet Boys en nu bij One Direction en andere boysbands. Flauwvallen op concerten, alles verzamelen wat er uitkomt van betreffende groepen. En ga zo maar door. In mijn ogen fel overdreven en heb deze adoratie ook nooit begrepen. Zelfs niet voor andere zangers of personen. Daarom dus ook geen interview met een (blog)idool. Want verafgoding is in mijn ogen niet gezond. Of vergis ik mij?

Bewondering

Bewondering hebben voor iemand, dat past beter bij mij. Maar dan niet direct voor één bepaald persoon. Ik bewonder mensen die iets gemaakt hebben van hun leven. Iemand zoals Marc Coucke bv. die van simpele shampooverkoper in zijn studentenperiode, het nu tot euromiljardair heeft geschopt. Of mensen op de spoedafdeling van een ziekenhuis. Dat je daar bewondering voor hebt, dat kan ik begrijpen. Dag in, dag uit geconfronteerd worden met het leed van mensen en meestal nog geen woordje van dank voor hun prachtige werk krijgen. Dat zijn mensen waarvoor ik mijn spreekwoordelijk hoedje af doe.

Maar ook jonge mensen die hun, soms geniale ideeën, kunnen omzetten naar iets tastbaars met een eigen bedrijfje. Dat dit niet altijd even makkelijk is en ze dit doen met vallen en opstaan, maar toch blijven doorzetten. Ook daar gaat mijn bewondering naar uit. Want zeg nu zelf. Een eigen bedrijfje opstarten in een land als België waar innovatie nog niet altijd wordt geapprecieerd, dat is toch knap. Al een geluk dat de laatste maanden er op dat punt toch al veel verandering is gekomen. Denk maar aan de start-up werkplaatsen in de Antwerpse KBC-toren of de ondersteuning van Telenet met zijn Idealabs.


Dit is een post uit #projectblogboek waarvoor we de inspiratie haalden uit het Blogboek van Kelly Deriemaeker.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties