Project Blogboek

#projectblogboek: DIY Kerstkaartjes

Tip 6: Toon een sneak peek van een project/blogpost waaraan je werkt.

Sinterklaas is nog maar net terug op zijn boot gestapt om het ruime sop te kiezen richting Spanje of de Kerstman staat al ongeduldig te trappelen om zijn verjaardag te vieren. Naar aanloop van Kerstmis worden kerstbomen versierd. Straten, huizen en winkels worden voorzien van de nodige kerstverlichting. En de hangende gevelkerstmannen doen weer hun intreden in menige Vlaamse straat (Kan hier trouwens geen verbod op komen 😉 ). Naast de pakjes onder de kerstboom, sturen mensen ook nog steeds kerstkaartjes naar elkaar. En dit zowel per post als digitaal. Een trend die ook meer en meer komt opzetten is de zelfontworpen kerstkaartjes. De ene maakt werk van een prachtige digitale kerstkaart. Terwijl iemand anders zich al enkele maanden bezighoudt met papier, schaar en lijm om prachtige kerstkaartjes te ontwerpen.

Kerstkaartjes

Ook hier zijn we al enkele jaren op de kar gesprongen van de DIY kerstkaartjes. Ook dit jaar open ik weer Photoshop en begin ik aan wat knutselwerk. Een klassiek kaartje met één foto van onze dochter voor de familie en goede vrienden. Deze versie zal net zoals de voorbije jaren weer worden gedrukt als echte kaart bij Smartphoto. Dit jaar zal er ook digitale versie van ons kerstkaartje worden ontworpen voor onze online contacten en kennissen.

DIY

Maar waarom een kerstkaart zelf ontworpen? Er zijn toch zoveel mooie kaartjes te koop in de winkel. Dat is waar. Als je wat zoekt kan je in de winkel prachtige kerstkaartjes kopen. Ook de kostprijs is veelal goedkoper als je standaard kaartjes koopt in de winkel. Doch heeft zo’n gekocht kaartje niet (altijd) die persoonlijke touch die een kerstkaartje toch moet hebben. Zeker nu er zo’n guitige dochter in huis rondloopt, vind ik persoonlijk, dat de kerstkaartjes een meer persoonlijke tint mogen krijgen. En we slagen daar de laatste jaren vrij goed in. Als we de reactie van familie en vrienden mogen geloven toch.

Die positieve reacties doen zeker goed als je ziet hoeveel tijd er soms in kruipt om het ideale kerstkaartje te maken. De juiste afbeeldingen zoeken, de juiste afmetingen in Photoshop plaatsen (snijranden, plaats voor foto’s, …) en foto’s trekken van een dochter die niet kan blijven stilzitten. Een hele opgave dus, die toch wel enkele uurtjes werk vereist. Als dan de postbode de bestelde kaartjes brengt en het resultaat wordt vol vreugde ontvangen wordt door de mensen die een kaartje krijgen. Dan is onze kerst geslaagd, ook al sneeuwt het niet op 25 december.

Ik zit jullie nu warm te maken voor het kerstkaartje (afbeelding van dit bericht is de sneak peek), toch zullen de meeste onder jullie tot na nieuwjaar moeten wachten op de volledig versie. Die zal ik jullie zeker tonen in de eerste week van januari. Maar ik ben ook wel eens benieuwd naar jullie kaartjes. Ontwerpen jullie deze zelf, of kiezen jullie de makkelijke weg en kopen jullie ze in de winkel?


Dit is een post uit #projectblogboek waarvoor we de inspiratie haalden uit het Blogboek van Kelly Deriemaeker.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 januari 2015 23:54

De kaartjes waren gekocht, maar de verpakking van de cadeautjes maakte ik dit jaar wel zelf. Het is een begin he 🙂