Leesvoer

Blogboek: een goede start voor als je gaat bloggen!

Bloggen, ik doe het al ruim vijf jaar. De ene tijd wat intensiever dan de andere, maar toch. Al vijf jaar! En ik ben niet de  enigste die blogt en/of al lang in het wereldje zit. Ook Kelly Deriemaeker draait met haar blog “Tales from the Crib” al een eeuwigheid mee. Met succes overigens. Want haar blog wordt maandelijks door enkele honderden lezers bezocht. Tijd dus om een boek te schrijven over bloggen. Niet zomaar een boek over haar avonturen op “Tales from the Crib” of een verlengde van haar blog. Maar een boek vol met eigen ervaringen en handige tips om een (succesvolle) blog op te zetten. Dus verscheen begin september het Blogboek bij uitgeverij Vrijdag.

Blogboek

Blogboek
De cover (Links boven) – Quotes (Rechts boven) Blogtips (Links onder) – Tips van “experts” (Rechts onder)

Het Blogboek van Kelly Deriemaeker werd direct besteld toen bekend werd dat ze hier mee bezig was. Ik volg haar blog al enige tijd en ben fan van haar manier van schrijven. Vlot met een vleugje humor, maar serieus als het moet. Als haar boek net zo geschreven was, als haar blog, dan kon het niet anders dan een goed boek worden. En de verwachtingen werden meer dan ingelost toen het boek enkele weken geleden in de brievenbus viel. Een vlotte schrijfstijl, ruim 100 tips voor blogposts, tips van “experts”, passende quotes en haar eigen ervaringen. Dit alles afgewisseld met illustraties van Leen De Pelseneer.

Tips van “experts”

Kelly laat ook een aantal “experts” aan het woord over hun ervaring met bloggen en hun tips. Deze tips komen telkens na een hoofdstuk. De experts zijn bloggers die ook geruime tijd meedraaien en dus met kennis van zaken spreken. Zo laat ze o.a. Kim van Mme Zsazsa, Kathleen van Verbeelding en Yves van Coolinary aan het woord. Naast deze drie komen nog zes andere experts vertellen over hun ervaringen met bloggen.

Bloggen

In het Blogboek deelt Kelly niet enkel haar eigen ervaringen mee als blogger. Maar geeft ze ook tips om leuke blogposts te schrijven. Daarbovenop kan je in het boek ook terecht met tips voor handige software en apps die je kan gebruiken om te bloggen of om inspiratie op te doen. Ook het opstarten van een blog wordt kort maar duidelijk belicht. En wat als je blog nu eenmaal online staat? Kelly licht ook toe hoe je bezoekers kan lokken naar je blog. Ook het onderwerp “Hoe verdien ik geld door te bloggen” wordt onder de loep genomen in het boek.

Ervaring

Ik heb het Blogboek nu al enkele weken in mijn bezit en het is al volledig uitgelezen. Het leest vlot en de illustraties, tips en quotes tussendoor maken het boek nog net iets aangenamer. Als blogger heb ik toch nog enkele leuke tips ontdekt die ik zeker zal gebruiken bij het bloggen. Kelly Deriemaeker is er in geslaagd om een fris boek over bloggen te schrijven dat ook niet bloggers eens moeten lezen. Maar ook bloggers die bv in een blogdip zitten kunnen de tips en tricks in dit boek zeker gebruiken. Zo is bv een  vriendin terug beginnen bloggen na het lezen van dit boek. Het Blogboek is in mijn ogen dan toch een must-have in je collectie.

 

Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9 oktober 2014 15:57

Schoon gedaan en merci!

10 oktober 2014 13:07

[…] Met ups en downs No butterfly Ineken Kim on the run durven dromen denken wandering with youni Gillala Jelle kruimels sofinesse herrie […]