Blogboek tip 10
Project Blogboek

#projectblogboek: reactie op reacties

Tip 10: Lees de comments van de afgelopen week, kies er een uit en schrijf er een post over.

De reacties lezen van de afgelopen week? Dat duurt nog geen vijf minuten. Niet dat ik geen bezoekers heb op deze blog. Dagelijks komen er tussen de tien en twintig mensen eens piepen op Herrie.be. Maar blijkbaar zijn mijn berichtjes niet echt materiaal waarop mensen spontaan reageren. Ligt het aan de schrijfstijl of de onderwerpen die aanbod komen? Ligt het aan het soort bezoekers dat ik aantrek op deze website? Ik heb er het raden naar. Niet dat ik panikeer dat er geen reacties komen, verre van zelfs. Als je ziet wat het gemiddelde niveau soms is van reacties op websites en dan in het bijzonder deze op nieuwssites. Dan ben ik soms blij dat er hier amper gereageerd wordt.

Dit wel in tegenstelling tot op Facebook. Daar is de drempel duidelijk minder hoog om te reageren op berichten. Daar krijg ik regelmatig reacties. Reacties waarbij regelmatig ook wel eens leuke discussies uit voortkomen. Denk maar aan discussies in de periode van de stakingen aflopen december. Of laatst nog over de brugpensioenen waarin de regering wilt snoeien. En net zoals op de nieuwssites zijn de reacties op de artikels die de kranten online zetten van een zeer laag niveau.

Twitter en Instagr.am zijn de andere sociale media waar ik nog vertoef. Beide zijn redelijk vluchtige media. Doch is hier de interactie ook nog meer dan op deze site. Duidelijk dat mijn online vrienden meer van de vlugge snelle interacties houden dan soms minuten te moeten typen aan een relevante comment op één van de blogberichten die ik af en toe de wereld instuur. En toch zal mij dat er niet van weerhouden om te blijven bloggen, want ooit op een dag zal er echte discussie worden gevoerd in de comments van deze blog.

Hoe zit met de reacties op jullie blog/sociale media? Ook stilletjes of zien jullie door het bos de bomen niet meer?


Dit is een post uit #projectblogboek waarvoor we de inspiratie haalden uit het Blogboek van Kelly Deriemaeker.

Uitgelichte afbeelding: Edmond Dantès op Pexels

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties