Tip 18: Toon wat er in je
handtasportemonnee zit.
Een handtas heb ik niet, nochtans is dit een hot item bij sommige hipster mannen en profvoetballers. Mits ik geen van beide ben hou ik het op een simpele portemonnee. Een simpel model van een bekend tassenmerk in het zwart. Een model waar ook redelijk wat in past van kaarten, maar waar er natuurlijk niet genoeg plaats is voor al die bank-, ID- en klantenkaarten. Maar vooral een model waar het kleingeld achter een rits “verborgen” zit ipv achter een flap met drukknop. Dat is toch wel een voordeel om niet steeds je geld te moeten oprapen als je je portemonnee open doet om er iets uit te nemen.
Inhoud
Dat vrouwen heel wat meesleuren in hun handtas en portefeuille is algemeen geweten. Toch kennen wij, mannen, er ook iets van. Als ik zie hoe dik de portemonnees bij familie, vrienden en collega’s zijn, moeten we zeker niet onder doen voor de vrouwen. Dan is het nu de vraag, wat en vooral waarom sleuren we zoveel mee in onze portemonnee?
Voor #projectblogboek keek ik eens grondig in mijn portemonnee om te zien wat ik eigenlijk allemaal meesleur en wat er eventueel uit mag genomen worden. Vooral dat laatste blijkt eigenlijk enorm weinig te zijn. Een kleine opsomming wat er in grote lijnen allemaal in de portemonnee zit.
- Identiteitskaart & rijbewijs (vrij belangrijk dat we dit meehebben)
- Naamkaartjes van Ouder Blog (altijd handig voor op events)
- Klantenkaarten (ondanks de technologie en de smartphones blijven er nog veel klantenkaarten in omloop)
- Rekeningen van winkels (waarom hou ik die in godsnaam bij als het geen garantie betreft?)
- Geld (nog niet overal kan je betalen met kaart of smartphone)
- Sleutel van locker op het werk (mijn sleutelbos sleur ik niet altijd mee op het werk)
- Bankkaarten (altijd handig om dat bij te hebben)
Heel wat als je toch gemiddeld zo’n 10 tot 15 klantenkaarten meesleurt. Er bestaat al technologie (o.a. myShopi) waarin je je klantenkaarten kan digitaliseren. Ik heb dit ooit eens getest en in vele gevallen kon de klantenkaart niet gescand worden. Waarschijnlijk dankzij de reflectie van mijn smartphonescherm die een conflict gaf met de barcodelezers in de winkels. Misschien dat beide technologieën ondertussen wel verbeterd zijn maar toch hou ik het nog op de gewone klantenkaarten in mijn portemonnee. Trouwens die 15 klantenkaarten zijn verre van alle kaarten, dit zijn nl de meest gebruikte. Al de rest bewaar ik in een speciaal mapje in mijn auto. Je weet maar nooit of ik ze nodig ga hebben.
Dit is een post uit #projectblogboek waarvoor we de inspiratie haalden uit het Blogboek van Kelly Deriemaeker.