• Home
  • Leesvoer
  • About
  • Contact
  • Privacybeleid
    • Cookies
HERRIE
Menu
  • Home
  • Leesvoer
  • About
  • Contact
  • Privacybeleid
    • Cookies
Home  /  De wijde wereld in • Uit eten/drinken!  /  Op stap met June: foodtrip naar Londen
June Foodtrip Londen
22 september 2015

Op stap met June: foodtrip naar Londen

De wijde wereld in, Uit eten/drinken! Dishoom, Foodies, Foodtrip, Hotel Chocolate, June.be, Londen, Nopi, Shoreditch 2 reacties

Een oud-collega van Stephanie heeft sinds enige tijd een online food- en travelmagazine nl. June. Toen Toni een tijdje terug de vraag stelde wie er zin had om “proefkonijn” te spelen voor een foodtrip naar Londen twijfelden we geen seconden. Een eerste keer Londen, een eerste keer Eurostar, maar vooral om als leek deze foodie experience mee te maken. Een ideaal publiek dus om dit concept van foodtrips op uit te testen, dachten wij. En zo geschiede dus afgelopen vrijdag. Met nog negen andere en Toni vanuit Brussel met de Eurostar richting Londen.

Dagje Londen met @junefood #foodtrip #citytripmaardananders

A photo posted by J. Herrie (@herriej) on Sep 17, 2015 at 11:48pm PDT

Programma

Natuurlijk valt of staat zo’n foodtrip van één dag met het programma. Toni heeft voor deze June Foodtrips alvast heel hard zijn best gedaan om een gevarieerd programma samen te stellen. Zo spraken we ‘s morgens af op het terras van Exki in Brussel-Zuid om samen te ontbijten en daarna de Eurostar te nemen richting Londen. In de voormiddag stond er dan o.a. een bezoekje aan Borough Market en Sky Garden op de planning. ‘s Middags mochten we gaan genieten van een lekkere maaltijd in Dishoom Shoreditch om daarna een geleide wandeling door de buurt rond Brick Lane te maken. Vanaf Brick Lane ging het dan met de Tube richting Trafalgar Square. Van Trafalgar Square wandelde we via enkele hotspots richting Soho om ‘s avonds te kunnen dineren in Nopi van Yotam Ottolenghi. Na het Early Diner gaat het dan weer via de Londense metro richting St-Pancras waar de Eurostar terug richting Brussel wordt genomen. Een zeer goed gevuld en gevarieerd programma waarmee je toch een goed zicht krijgt op de hotspots in het centrum van Londen en waarbij je ook nog eens culinair verwend wordt in o.a. Dishoom en Nopi.

Borough Market

Eén van de hotspots die we bezochten was Borough Market. Borough Market is één van de oudste nog bestaande markten in Londen. Meer dan 1000 jaar bevindt zich in de buurt van Londen Bridge een markt waarop voeding wordt verkocht. In de loop van de geschiedenis is Borough Market uitgegroeid tot wat het heden ten dagen is. Een waar walhala voor de foodliefhebbers. Het begint reeds als je de markt, die zich op privégrond bevindt, betreed. Een explosie van geuren komt je tegemoed. Ruim honderd kraampjes verkopen de meest verfijnde voedingswaren aan zowel toeristen als de locals. Naast de enorme overvloed aan geuren kan je bij de meeste kraampjes ook proeven. Van kazen tot kruiden, van mosterd tot zoetigheden. Een waar genot voor de smaakpapillen. Zo proefden we onder andere bij Porteña lekkere Empanadas.

Sky Garden

Na het bezoekje aan Borough Market wandelden we over London Bridge richting Sky Garden. Sky Garden is een openbare tuin op de 35ste verdieping van 20 Fenchurch Street. Deze wolkenkrabber, ook wel Walkie-Talkie genoemd, is momenteel het vijfde hoogste gebouw van Londen. Vanaf Sky Garden heb je een prachtig uitzicht (360 graden) over Londen. Zo kan je o.a. het London Eye reuzenrad bewonderen, maar als je goed zoekt vind je ook enkele bekende Londense voetbalstadions. Naast het prachtige uitzicht is er, de naam doet het al vermoeden, een tuin op deze 35ste verdieping. Al had ik hier persoonlijk toch net iets meer van verwacht.

Dishoom Shoreditch

Via o.a. Leadenhall Market en een tussenstop bij Hotel Chocolate, een must-visit voor de chocoladeliefhebber, in Brushfield Street ging het naar Dishoom Shoreditch voor de lunch. Dishoom Shoreditch is één van de vier Bombay Cafés in Londen. Het eten dat hier wordt geserveerd is een mengelmoes van Iraans en Indiaans. Een combinatie die garant staat voor spicy eten met een vleugje frisheid. Een combinatie die een ware streling is voor de smaakpapillen. Wij kregen verschillende hapjes die goed de keuken van Dishoom weergaven. Dit alles werd bijgestaan door bijpassende wijnen en voor de liefhebbers een eigen Pale Ale. Een super biertje met nog een echte hopgeur en een frisse toets van vlierbloesem. Een echte aanrader als je gaat eten in Dishoom.

Dishoom heeft ook zijn eigen, overheerlijke, Pale Ale #dishoom #foodtrip with @junefood A photo posted by J. Herrie (@herriej) on Sep 18, 2015 at 5:49am PDT

Brick Lane met Shabnam Dutta Sahi

Op het einde van de lunch vervoegde Shabnam Dutta Sahi zich bij het kleine gezelschap. Zij nam ons mee naar Bricklane en de aanpalende straatjes. Shabnam Dutta Sahi, bij ons bekend van “India voor beginners” op Canvas, nam ons mee op een tocht met als thema ‘Van curry lane tot street art’. Zij vertelde honderduit over de geschiedenis van de wijk en Brick Lane. Ze liet ons ook de hotspots zien in deze wijk en ook de “vergeten” street art van Banksy. Shabnam vertelde op een zeer aangename en onderhoudende manier en daardoor was deze rondleiding zeker een meerwaarde in de June Foodtrip.

Soho

De rondleiding door Shabnam mocht zeker nog langer duren, maar daar was jammer genoeg geen tijd voor, want de tocht door Londen moest verder gezet worden. Vanaf Brick Lane namen we nogmaals de Londense metro richting Soho deze keer. Voor we de wandeling door Soho aanvatten genoten we eerst nog van een typische Britse Cider of Pint in The Princess of Wales. Met gids Toni vervolgden we na deze verfrissing onze tocht door het Londense Soho. We hielden regelmatig halt bij verschillende hotspots zoals Polpo, Polpetto, Palomar, Fernandez & Wells en Yauatcha. Zeker de moeite om in één van deze zaken eens te gaan eten als je in Londen bent. Maar best wel op voorhand reserveren natuurlijk.

Nopi

Via Trafalgar Square ging de tocht verder naar Nopi. In dit bekende restaurant van topchef Yotam Ottolenghi stond er een early dinner aan de community table op het programma. Deze community table bevindt zich in de kelder vlak naast de open keuken. In Nopi serveert chef Ottolenghi een moderne Israëlisch-Palestijnse keuken. Verfijnde combinaties van smaken in een overwegend vegetarische keuken. Een ideale afsluiter voor deze culinaire ontdekkingstocht door Londen.

Een klein orgasme in de mond #nopi #foodtrip #foodporn met @junefood

A photo posted by J. Herrie (@herriej) on Sep 18, 2015 at 10:08am PDT

Oordeel

Het was voor ons de eerste keer in Londen, maar zeker niet de laatste keer. Dankzij deze trip met June, de goede zorgen van Toni en de aangename rondleiding van Shabnam hebben we als ‘newbie’ een snelle maar goede kijk gekregen op deze wereldstad. De Foodtrip van June is zeker de moeite waard. Dit voor zowel foodies als mensen die niet zo mee zijn in de laatste culinaire trends. June gaat vanaf heden enkele keren per jaar naar Londen. Zo’n Foodtrip kost € 299 excl. BTW en is all-in (Eurostar, metro, eten & drinken). Enkel de extra uitgaven op bv Borough Market zijn natuurlijk niet inbegrepen. Wil je meer weten wanneer de volgende reis naar Londen plaatsvindt? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van June. Wij raden het zeker aan om eens zo’n Foodtrip mee te maken.

June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen
June Foodtrip Londen


Abonneer
Laat het weten als er
guest
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
junefood
junefood
22 september 2015 21:24

RT @HerrieJ: Op stap met @junefood: foodtrip naar Londen http://t.co/F9OJxQSKV6 #junefood

0
Reageren
trackback
De vraag van … #21
25 september 2015 22:10

[…] eens bezocht. Maar ik was nog nooit in Londen. Tot afgelopen vrijdag, toen we in avant-première de June Foodtrip mochten […]

0
Reageren

Wie ben ik?

Jeroen HerrieAntwerpenaar in't Waasland
Actief in de bewakingssector
Contentmanager: https://www.ouderblog.be
Trotse papa van een dochter (° 2012)

Ik ben ook te vinden op …

  • Connect on Facebook
  • Connect on Twitter
  • Connect on Pinterest
  • Connect on LinkedIn
  • Connect on Instagram
  • Connect on RSS
  • Connect on YouTube

Ik schreef ook …

  • Mocambo: koffie zoals koffie hoort te zijn! 9 juni 2014 Uit eten/drinken!
  • #BeAlert: word verwittigd in nood! 19 maart 2014 Allerlei
  • Kerst- en nieuwjaarswens: een streep door 2020 30 december 2020 Allerlei, Creatief
  • Afscheid nemen bestaat niet 19 januari 2015 Gedachtenkronkels
  • Smartphoto: de test 5 juli 2012 Gadgets & technologie

Er werd ook gereageerd …

  • Tijd voor een flash-back op 2020 op #staycation: De Kalmthoutse Heide
  • 20 before 40: mijn bucketlist op L’épicerie du Cirque: een ster die schittert
  • BMW i3: mijn eerste kennismaking met elektrisch rijden op Hyundai i30 cw: al elf jaar mijn trouwe partner op de baan
  • liese op Behind the scenes of #herrieBE
  • Behind the scenes of #herrieBE op Antagonist: eindelijk de goede hostingpartner gevonden

Social Media

  • Connect on Facebook
  • Connect on Twitter
  • Connect on Pinterest
  • Connect on LinkedIn
  • Connect on Instagram
  • Connect on RSS
  • Connect on YouTube

Zoeken op Herrie.be:

RSS Ouder Blog

  • Leuke prentenboeken over diversiteit om voor te lezen 23 januari 2021
  • Drie peuter- en kleuterboekjes op een rij 21 januari 2021
  • Het boekje ‘Daar ben je’ van Hans & Monique Hagen 20 januari 2021
  • Leesboekjes voor het 2de en 3de leerjaar 19 januari 2021
  • Twee prachtige boeken van Paul Biegel 19 januari 2021
© Copyright 2001 - | Hosted @ Vimexx