Efteling: Wereld vol Wonderen
De wijde wereld in Yentl

Een uitstapje naar de ‘Wereld vol Wonderen’ in Kaatsheuvel

Afgelopen herfstvakantie gingen we er nog eens op uit. Samen met de dochter een dagje naar de Efteling en nog twee dagen met ons tweetjes naar Leiden en Den Haag (daarover later meer). Maar eerst de Efteling! Het Nederlandse pretpark dat reeds 65 jaar een ‘Wereld vol Wonderen’ is en zo jong en oud kan blijven boeien. Een pretpark waar we vroeger al graag naar toe gingen en ook nu samen met de dochter. Een uitstapje dat we minstens één keer per jaar maken. En dit jaar zelfs, tot hiertoe, twee keer. Een uitstapje waar de dochter altijd vol ongeduld naar uitkijkt. Zo ook deze keer tijdens de herfstvakantie

Symbolica

In september waren we er voor de eerste keer dit jaar. Naast de gebruikelijke attracties zoals Droomvlucht, Carnaval Festival, Monsieur Cannibale, … gingen we toen voor de eerste keer een ritje maken in Symbolica. In september kozen we voor de muziektoer. Een leuke en vooral prachtige ervaring. Zeker met de interactieve ‘Fantasievaarder’ is het voor haar een onvergetelijke attracties. Dus ook deze keer mochten we Symbolica niet overslaan. En zo geschiede … een klein halfuurtje aanschuiven en we konden met de ‘Fantasievaarder’ de Heldentoer afwerken. En ook nu was de dochter vol verwondering. Zeker nu ze ook ontdekt heeft dat je kan dansen met de ‘Fantasievaarder’.

Efteling: Een Wereld vol Wonderen

Naast de nieuwste attractie Symbolica is de dochter ook nog zot van Jokie en Jet. Vanaf we thuis vertrokken vroeg ze of we toch zeker deze twee leuke figuurtjes gingen zien. En ja hoor, ze had geluk. Twee keer kon ze Jokie en Jet zien, waarbij ze de tweede keer zelfs op de foto kon in de luchtballon van Jokie. Ik moet je vast niet uitleggen hoe gelukkig ze was.

Natuurlijk was dat niet het enige hoogtepunt. Ondanks dat het herfstvakantie was voor ons Belgen, was het redelijk kalm in het Brabantse pretpark. Misschien zat het weer er voor iets tussen, want gedurende de dag vielen er heel af en toe wat druppeltjes, maar ook was voor een groot deel van Nederland de najaarsvakantie voorbij. Dit zorgde ‘s morgens voor wachtrijen van gemiddeld een vijftiental minuutjes en ‘s middags zelfs voor minder lange wachtrijen. Enkel bij Symbolica en Baron 1895 was het iets langer wachten. Maar dat was geen ramp. De korte wachtrijen zorgden ervoor dat we bijna alle attracties die we wouden doen, ook daadwerkelijk gedaan hebben. Zelfs een korte wandeling door het Sprookjesbos en een verhaaltje aan de Sprookjesboom konden we nog meepikken.

Aquanura

Zoals je in bv Disneyland een dag afsluit met het vuurwerk aan het Sprookjeskasteel, sluit je een dagje Efteling af aan de vijver van Fata Morgana. Op deze vijver wordt namelijk elke avond een prachtige fonteinenshow uitgevoerd genaamd Aquanura. Deze show bestaat momenteel uit twee symfonieën die afwisselend worden gebracht. Op de avond dat wij er waren, konden we genieten van de eerste symfonie. Aquanura blijft toch wel een knap staaltje klank-, water- en lichtspel. Een schouwspel waarvan niet alleen wij genoten, maar ook de dochter.

Het was dus een enorm leuke dag daar in de ‘Wereld vol Wonderen’. We kijken er alvast naar uit om, zeker volgend jaar, nog eens richting Kaatsheuvel te trekken. Misschien deze keer wel met een overnachting in één van de Efteling hotels of bungalowparken.

Q: Wat is jullie favoriete attractie in de Efteling? En wat is jullie favoriete pretpark?

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties