doopsuiker Yentl
Yentl

Yentl: het verhaal van de doopsuiker

Tijdens de zwangerschap zijn er tal van zaken die uitgezocht moeten worden. De doopsuiker is er eentje van. Zoals gewoonlijk zijn we pas laat in actie geschoten, maar we hadden wel al een beetje rondgezien. Voor ons moest de doopsuiker aan een aantal zaken voldoen: deze moest origineel zijn, betaalbaar, kleurrijk en het moest zowel passen voor een jongen of een meisje. Dit laatste was heel belangrijk aangezien we niet op voorhand wouden weten welk geslacht ons wondertje heeft.

Het is niet gemakkelijk om iets origineel en toch betaalbaar te vinden, bovendien wilden we het zelf samenstellen. Op dit moment heb je veel collecties die typisch meisjes of jongens zijn. Dit was nu net iets wat we niet wilden.

Jenever is de basis

De oorsprong van onze keuze ligt in de supermarkt. Daar zagen we 2 flessen met jenever staan die een opvallende kleur hadden. Voor de volwassenen was de keuze snel gemaakt. Het werden drankflesjes met jenever in (cactusjenever en mandarijn-pompelmoesjenever), maar niet zomaar flesjes. Aangezien iedereen bij ons graag doopsuiker eet hadden we besloten dat we er doopsuiker aan zouden hangen. Dit is echter niet gebruikelijk, maar voor ons wel een leuk extraatje. Enkel die flesjes vonden we wat kaal en voor de kindjes kun je moeilijk jenever geven.

Stephanie heeft een zwak voor houten speelgoed. Hier heb je heel wat originele zaken in en het is meestal wel veilig gemaakt voor de kindjes. Met dit in het achterhoofd zijn we beginnen rondneuzen in winkeltjes die zo’n zaken verkopen. Ons oog viel op jojo’s. De enige vraag die we nog hadden: hoe zullen we er de naam en geboortedatum op plaatsen? Dit was echter iets die opgelost kon worden, tijd bracht raad dachten we.

Speelsheid

Enkel jojo’s en jeneverflesjes leek ons toch nog wat kaaltjes, we wilden er nog een speelse toets aan geven. Die speelse toets zouden we ook in het geboortekaartje verwerken en we waren ook nog op zoek naar een eerste knuffel voor ons wondertje. Op internet hadden we al tal van pluche zaken gezien, eentje sprong eruit. Het was een schattig dinootje. We zijn op zoek gegaan op internet naar een afbeelding die we konden gebruiken voor het geboortekaartje, maar we vonden niets die bruikbaar was. Daar ging ons idee…

Met al deze samenraapsels zijn we naar doopsuikerwinkel ‘Anita’s Room‘ geweest in Zillebeke. Deze hadden we via internet gevonden en leek ons prijs-kwaliteit wel doenbaar. Onze eerste ontmoeting met deze mensen beviel ons zeer goed. We kregen antwoorden op onze vragen, tips om zaken uit te werken en ze hebben ons geholpen bij het ontwerpen van het dinootje. Hiermee was alles opgelost. We hadden doopsuiker die ons beviel, een kleurencombinatie die we schitterend vinden, iets die gaat voor zowel een jongen als een meisje en iets origineel. Diezelfde dag hebben we alles nog besteld. Aangezien we niet dicht bij de deur wonen en we in de week telkens werken was het handig dat de mensen ook via mail gemakkelijk bereikbaar zijn.

Twee weken na de bestelling mochten we alles gaan ophalen. Het samenstellen kon beginnen. Stephanie had wel wat schrik dat de strikjes (en het waren er toch tamelijk veel) niet zouden lukken. De dame stelde ons echter gerust. Ze heeft alles van kop tot teen uitgelegd zodat we het echt simpel leek. Ze wist ons te zeggen dat de eerste 10 moeilijk zouden gaan, maar dat we er daarna mee zouden spelen. Indien het niet lukte stond ze altijd paraat om ons een handje te helpen, vriendelijk hé. Uiteindelijk had ze gelijk. De eerste tien waren inderdaad een ramp, maar hierna lukte het telkens beter en beter om de strikjes te maken. Op een weekend tijd was onze doopsuiker samengesteld!

Presentatie

Het volgende probleem was, hoe zullen we dit presenteren? Met deze vraag richten we ons terug tot Anita’s Room. Ze wist ons een gepast iets voor te stellen waar we direct van verkocht waren: simpel, praktisch, mooi en gemakkelijk verhandelbaar.

Ondertussen is onze kleine meid geboren. We hebben goeie reacties gekregen om de kleurencombinatie oranje-groen en op de samenstelling in het algemeen. Zelf vinden we het zeer geslaagd!

Momenteel zijn we op zoek naar iets origineel voor onze dooppeter en doopmeter. Misschien willen we wel verder gaan in dezelfde trend als de doopsuiker? Of misschien toch een beeldje? Of … ?! Het is echter nog een groot raadsel.

Wij hebben echt een heel goede ervaring gehad met doopsuikerwinkel ‘Anita’s Room’ en raden deze zeker aan. Volgens de website kun je ook daar bestellen en dit bij je thuis laten afleveren. Hoe dit juist in zijn werk gaat weten we niet, maar neem gerust contact op met de vriendelijke uitbaters!

Hieronder vind je een overzichtje van de plus- en minpunten van Anita’s Room:

Pluspunten:

  • Prima service
  • Super hulpvaardig
  • Goed bereikbaar
  • Vriendelijk en geduldig en behulpzaam

Minpunten:

  • Doopsuiker is te lekker, maar hier kan Anita’s Room niets aandoen 😉
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties