Zoutelande
De wijde wereld in Waasland Yentl

De vakantie vloog voorbij

De schoolvakantie zit er weeral op. Onze kleine (grote) meid gaat weer volop naar school. Dit schooljaar mag ze haar verdiepen in de leerstof van het tweede leerjaar. De maal-tafels, hoofdletters leren (schrijven) en vlot(ter) lezen, … Er staat dus heel wat te wachten op kleine Herrie. Al kan ze tussendoor natuurlijk ook spelen en is het de eerste dagen ook nog wat nagenieten van de afgelopen vakantie.

Staycation

Door verbouwingen in en rond ons huisje is er de afgelopen (en komende) jaren van een lange reis niet echt spraken. We laten dat niet aan ons hart komen en genoten van enkele fijne daguitstapjes, gezellig niks doen en plonsen in het opblaasbare zwembad(je). Gelukkig viel het weer afgelopen zomer meer dan mee (uitgezonderd natuurlijk die hittegolf van 40°C).

De Stadsmolen van Hulst

Mits dat we van ‘staycation‘ deden haalden we ook regelmatig heel wat slaap in of bleven we wakker tot in de vroege uurtjes. Maar tevens was het ook uitkijken naar de vele daguitstapjes die we gepland hadden (maar jammer genoeg niet allemaal hebben uitgevoerd). Zo gingen we twee keer de dieren bewonderen in Planckendael en trokken we voor een wandeling naar Hulst en Zoutelande.

Maar ook namen we kleine Herrie twee keer mee naar een Europese wedstrijd van ‘den Antwaarp’. Ze keek haar ogen nog al uit met al dat volk en gezangen. En toch genoot ze ervan en wil ze zeker nog meer naar de voetbal zei ze. Natuurlijk speelden we ook regelmatig gezelschapsspelletjes zoals Speed Cups.

Vuurwerkfestival en Beverse feesten

Vuurwerkfestival Knokke-Heist winnaar Italië

Naast een dagje aan de Nederlandse kust in Zoutelande. Gingen we ook op uitstap naar onze Belgische kust. Na een tussenstop in Sluis, trokken we richting Knokke-Heist. Daar vond eind augustus het jaarlijkse Internationale Vuurwerkfestival plaats. Een beetje jeugdsentiment, want tijdens mijn kinderjaren gingen we hier altijd naar toe met ‘de bomma’. Dit jaar gingen we op woensdag met als deelnemer Italië. Een prachtig schouwspel met bijhorende muziek bleek achteraf goed te zijn voor de overwinning. We hadden dus de juiste avond uitgekozen.

Emma in Beveren

Naast het Vuurwerkfestival is eind augustus traditiegetrouw ook tijd voor heel wat feest in hometown Beveren. Dan vinden namelijk de Beverse Feesten plaats. Naast heel wat optredens en een feestmarkt is er ook plaats voor een straattheaterfestival. Dit jaar was één van de hoogtepunten het bezoek van kleine Emma. Deze reus van zo’n 5m groot en meer dan 300kg zwaar is de stadreuzin van Kortrijk. Voor het eerst ging het Kortrijkse collectief Bolwerk met haar op wandel buiten de West-Vlaamse stad. Een prachtige ervaring om te zien. En vooral prachtig hoe alles zo handmatig bediend wordt. Kleine Herrie was net zoals ons blij verbaasd bij het zien van al dat werk dat deze ‘kunstenaars’ verrichten om Emma haar wandeling te laten maken door het centrum van Beveren.

Efteling

Tijdens de vakantie bezoeken we meestal ook een pretpark. Omdat we nog kaartjes hadden liggen van de Efteling trokken we eind augustus richting Kaatsheuvel. Een ideale afsluiter van de vakantie. Bovendien waren er dit jaar enkele attracties vernieuwd en was het einde van de BOB in zicht. Deze attractie sloot namelijk zijn deuren op 1 september om plaats te maken voor een nieuwe familiecoaster.

Dus namen we tijdens ons bezoek afscheid van deze leuke attractie. Met dat kleine Herrie ondertussen al groter is dan 1m20 mocht ook zij mee. Met een klein hartje maar daarna was ze toch redelijk trots dat ze het durfde. Dat ze nu al zo groot is zorgde ook voor meer gemak. Ze kan nu ook mee op andere attracties en dus moest niemand buiten blijven staan. Zo ging ze mee in Vogelrok en De Vliegende Hollander. Nog niet met de volle overgave, maar het is toch weer een nieuwe stap in haar leven.

Prosperpolder

2 september, de eerste schooldag. Tijd om weer van alles bij te leren. Dit jaar nl in het tweede leerjaar waar ze o.a. de maaltafels moeten oefenen. Maar gelukkig is er nog die ene zondag van de vakantie. Traditiegetrouw is dat hier in de buurt de dag van de jaarmarkt in Prosperpolder. Een gehucht diep in de Beverse polders waar honderden bezoekers van heinde en ver naar toe komen. En ook dit jaar besloten we om er nog eens een bezoekje aan te brengen. Wat diertjes zien, de feestmarkt bezoeken en … de kop van de gans zien afgerukt worden bij het Ganzenrijden, een traditionele sport uit de polders. Een aangename zondagmiddag om vol goede moed dat nieuwe schooljaar aan te vangen.

Q: Hoe was jullie vakantie?


Disclaimer: Alle uitstapjes deze zomer werden uit eigen zak betaald.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties