Toyota Yaris
De wijde wereld in Mobility

Toyota Yaris: klein en vinnig

Midden februari gingen we in Hasselt naar de première van The Lego Movie 2. En dit gecombineerd met een dagje Hasselt. Een fijn dagje weg met als afsluiter een schitterende film. Tot we naar huis wouden rijden. Niets vermoedend stapten we in de auto en vertrokken terug richting het Waasland. Echter waren we nog iets in de koffer vergeten waardoor ik de auto terug even aan de kant parkeerde. Toen merkte ik een briefje op tussen de ruitenwissers. Wat bleek … Er had iemand tegen de voorkant van mijn auto gereden met een bluts en enkele krassen als gevolg.

En de persoon die tegen mijn auto had gereden was zo vriendelijk geweest om een briefje met telefoonnummer achter te laten. Wij direct contact opgenomen en diezelfde avond nog werden alle papieren in orde gemaakt ergens in Heusden-Zolder bij hele vriendelijke en gastvrije mensen van Turkse origine. Pluimpje op de hoed voor hun eerlijkheid!

Vervangwagen: Toyota Yaris

Door deze aanrijding moest de auto dus naar de carrosserie. Dankzij de verzekering kreeg ik voor de dagen dat hij daar stond ook een vervangwagen. Deze keer mocht ik met een Toyota Yaris de baan op. Na alle vervangwagens op het werk, nog eens een ander type wagen om mee rond te rijden. De Yaris is het grotere broertje van de Aygo die ik hier onlangs besprak. De Toyota Yaris is namelijk een halve meter langer en heeft zo’n 120 liter extra kofferruimte. Ook binnenin, vooral vooraan, merk je dat de auto iets groter is dan de Aygo.

De vervangwagen had een benzinemotor en dat is toch even wennen als je bijna dagelijks met een diesel rondrijdt. Al viel het rijgedrag bij de Yaris enorm goed mee. En ondanks dat de over het algemeen benzinewagens iets meer verbruik hebben dan dieselwagens. Was het verbruik van deze kleine stadswagen zeer economisch. Volgens “de boekskes” verbruikt hij zo’n 6 liter per 100 km, maar ik had het gevoel dat dit toch iets minder was.

Algemeen gevoel

Ik heb de Toyota Yaris nu zo’n week kunnen testen. Dit in zowel stadsverkeer, als op provinciale wegen, als op de snelweg. Overal stond hij duidelijk zijn mannetje. De wagen trok vlot op als het moest, het schakelen ging zacht en ook qua omgevingsgeluiden mag je zeker niet klagen. Vooraan heb je zeker plaats genoeg, ook als iets grotere persoon, maar achteraan is, zoals in vele stadswagentjes, de beenruimte beperkt. Qua kofferruimte is hij voldoende voor dagelijkse boodschapjes, maar voor mensen met kinderen is het dan net iets te beperkt.

De Toyota Yaris is in mijn ogen dan ook de ideale stadswagen of als tweede wagen in een gezin. Het rijgedrag is goed en ook de afwerking is zeker meer dan voldoende. Ook qua looks mag de nieuwe Yaris zeker gezien worden. Dikke pluim voor de designers.

De Toyota Yaris is beschikbaar vanaf €13.730 *. Ook kan je hem krijgen als hybride, waardoor het verbruik wordt gereduceerd naar zo’n 3,7 liter per 100km.


*Prijs voor het model Y-oung volgens de site van Toyota zonder extra promoties of overname.

Uitgelichte afbeelding: Toyota

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties