Op reis: Atomium Brussel
De Online Wereld De wijde wereld in Gadgets & technologie

Op reis met Instagr.am in de aanslag

Sociale media beheert een groot deel van ons leven. Ook op reis kunnen we amper zonder Twitter, Facebook, Instagr.am en andere sociale media. Eigenlijk zouden we allemaal op reis aan een digitale detox moeten doen en onze sociale media laten voor wat ze zijn. Persoonlijk zit ik tijdens vakanties nog wel op sociale media maar heel wat minder dan tijdens het “werkjaar”. Tijdens vakanties gebruik ik vooral Twitter en Instagr.am en in vele mindere mate nog Facebook. Dit vooral om tips over een bepaalde stad of regio te weten te komen. En natuurlijk zelf ook de leukste/mooiste foto’s van de regio te tonen aan mijn volgers.

Natuurlijk probeer je op Instagr.am zo origineel mogelijk uit de hoek te komen met foto’s van je reisbestemming. Met hashtags en locatie laat je dan weten waar die bepaalde foto is genomen. Toch zijn er plaatsen in België en de rest van de wereld die enorm veel worden gepost op de sociale media. Om te zien welke plekjes nu populair zijn op Instagr.am heeft online reisaanbieder TravelBird “de Meest Geïnstagramde Toeristische Attracties” gelanceerd. Een studie die 470 attracties van verschillende landen over de wereld rangschikt op basis van het aantal tags op het sociale mediaplatform. Aan de hand van dit onderzoek probeerde TravelBird in kaart te brengen hoe wereldwijde reisbestemmingen scoren op sociale media.

Lokale parels

Voor dit onderzoek onderzochten ze telkens twee attracties per provincie. Door het opnemen van meerdere regio’s werden ook de lokale parels niet vergeten naast de populaire attracties. Naast België werd dit onderzoek ook nog gevoerd in 10 andere landen. Aa de hand van deze analyse werd in elk land vervolgens een ranking gecreëerd. Deze ranking vergeleek ruim 400 populaire toeristische attracties van over de hele wereld op basis van hun bekendheid op Instagram.

“Dit onderzoek toont een interessant overzicht van honderden bestemmingen die geliefd zijn bij Instagram-gebruikers omwille van hun cultureel erfgoed, prachtige natuurlijke schoonheid en lokale fascinatie,” zegt Symen Jansma, oprichter van TravelBird. “Daarnaast vertellen de data heel wat over hoe jonge mensen reizen in 2017 en bieden ze interessante inzichten voor de reis- en toerismesector.”

De Meest Geïnstagramde Bestemmingen in België

Het was te verwachten dat Brussel de ranking zou aanvoeren. Met toeristen van over heel de wereld die naar onze hoofdstad komen scoren de bekende ‘monumenten’, zoals het Atomium en Manneken Pis, natuurlijk goed op de fotografie-app. Op de derde plaats prijkt toch wel verrassend het prachtige Pairi Daiza uit Henegouwen. Nog in de top vijf in België komen we het Gentse Gravensteen tegen en het Ieperse pretpark Bellewaerde. Van Plopsaland, nochtans ook een populaire bestemming in België, is er in de top 15 geen spoor te bekennen.

De top 15 attracties in België vind je hieronder:

Rank

Bestemming

Regio

Aantal tags

1

Atomium

Brussel

201,396

2

Manneken Pis

Brussel

80,636

3

Pairi Daiza

Henegouwen

62,304

4

Gravensteen

Oost-Vlaanderen

11,116

5

Bellewaerde

West-Vlaanderen

10,338

6

Bokrijk

Limburg

8229

7

Museum aan de Stroom

Antwerpen

5366

8

Walibi België

Waals-Brabant

5316

9

Drielandenpunt

Luik

4742

10

Samber

Namen

4149

11

Circuit Spa-Francorchamps

Luik

3377

12

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Antwerpen

3090

13

Abdij van Villers

Waals-Brabant

2243

14

Le Grand-Hornu

Henegouwen

1690

15

Modemuseum Hasselt

Limburg

1688

Wereldwijd

Qua populariteit op Instagr.am, volgens het onderzoek van Travelbird, staat Disneyland in Californië (USA) helemaal bovenaan. Op een mooie tweede plaats prijkt de Eiffeltoren uit Parijs. De derde plek wordt weer ingenomen door een pretpark uit de Disney-groep nl. Walt Disney World uit Florida gevolgd door South Beach uit de zelfde Amerikaanse staat. De tweede Europese topbestemming in deze ranking is de Berlijnse muur op een vijfde plaats. De hoogst scorende Belgische toeristische trekpleister vinden we terug op een 81ste plaats en is voorbestemd voor het Atomium.

Q: Naar waar gaan jullie graag op reis?


Deze blogpost werd mede mogelijk gemaakt door TravelBird.be.
Uitgelichte foto: David Bruyndonckx

Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 juni 2017 16:07

Leuk lijstje, had geen benul dat het atomium zo populair was op IG (al hoeft het niet te verbazen natuurlijk) 🙂

9 juni 2017 18:22

Wat gaaf om zo’n lijstje te zien met de meest geinstagramde (is dat een werkwoord? :P) dingen in Belgie op een rijtje. Erg leuk! Liefs Florentine