China Lights 2017
Avondje uit De wijde wereld in Foto's

China Lights: betoverend spektakel in Zoo Antwerpen

Nog tot en met 14 januari kan u in de Zoo Antwerpen naar het Chinese lichtspektakel China Lights Zoo gaan kijken. ‘s Avonds als de zon al eventjes onder is wordt de Antwerpse dierentuin feeëriek verlicht door allerlei prachtige verlichte Chinese kunstwerken. Een ideaal moment dus om een lichtspektakel te organiseren. En het is een succes want China Lights lokt elke avond heel wat volk richting Antwerpen. Gelukkig wordt het grote aantal bezoekers verspreidt door middel van tijdsblokken voor welke je tickets in voorverkoop dient aan te schaffen.

Zo hadden wij tickets voor één van de drogere avonden van de kerstvakantie. Zo dus trokken win na een middagje shoppen en een lekkere pizza in één van de bekendste pizzeria’s van Antwerpen om 19u naar de oudste dierentuin van het land. Gelegen naast het prachtige Antwerpse Centraal Station werd je al direct ondergedompeld in de sfeer dankzij een grote verlichte Chinese poort aan de inkom van het Flamingo Plein. Het Flamingo Plein is een nieuw openbaar plein aan de inkom van de dierentuin. Naast de poort kreeg je hier bij het aanschuiven reeds een mooie intro dankzij de Chinese draak en de prachtige lampions die boven het plein waren opgehangen.

China Lights

Met meer dan 100 kunstwerken, het één al wat groter dan het andere, neemt China Lights zo goed als heel de Zoo in. Het neemt dan ook meer dan 1,5u in beslag om heel het uitgestippelde parcours rond te komen. Zeker door de drukte durft het op sommige plaatsen een beetje opstoppen om een bepaald werk goed te bewonderen. Bij alle werken staat tevens een verlichte uitleg over het tafereel welke je op dat ogenblik aan het bekijken bent. Hier stootten we op een minpuntje van China Lights. Jammer genoeg was de, nochtans prachtige uitleg, volledig in het Engels. Een gemiste kans om kinderen en mensen die deze taal niet machtig zijn de betekenis van de kunstwerken uit te leggen. Zeker iets dat ze bij Zoo Antwerpen moeten meenemen vonden we hier.

Dit klein minpuntje doet echter niets af aan het echt wel feeërieke spektakel dat ook dit jaar weer neergestreken is in de Antwerpse dierentuin. De verschillende kunstwerken zijn prachtig opgebouwd. Ze hebben één voor één iets met de dierentuin of China te maken en zoals het bij een lichtspektakel wordt verwacht, één voor één prachtig verlicht. Bovendien zijn er naast de statische beelden, ook enkele beelden met beweging. En dan niet enkel qua kunstwerk, ook qua belichting zit er genoeg afwisseling in. Het is dan ook zeker de moeite om China Lights nog snel te bezoeken en/of uit te kijken naar een volgende editie. Dat vond ook onze vijfjarige dochter. Zij keek vol bewondering naar alles en zei na afloop oprecht dat het “ongelooflijk mooi en prachtig” was.

Enkele sfeerbeelden

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
31 januari 2018 16:21

Wij zijn de laatste vrijdagavond geweest. Echt de moeite!