De Burgerij
Avondje uit Uit eten/drinken!

De Burgerij: hamburgers zoals ze moeten zijn!

De Burgerij is toch wel een begrip geworden. Een kleine keten van hamburgerrestaurants (drie in België en twee in Nederland) waarbij kwaliteit hoog in het vaandel wordt gedragen. De Burgerij is het kindje van gewezen sportjournalist Robin Janssens en voormalig profvoetballer Björn Meeuwsse. Wij gingen zaterdag met mijn ouders eten in de vestiging te Schoten.

De Burgerij

Na een fietstochtje langsheen de “Schoten Vaart” van een kleine 4 km, de dochter haar eerste grote fietstochtje zonder steunwieltjes, kwamen we aan bij De Burgerij. Dankzij het online reserveringssysteem van De Burgerij waren we zeker van ons tafeltje. De zaak in Schoten is gevestigd in een gezellig pand langsheen de Brechtsebaan. Perfect bereikbaar met auto, fiets en zelfs openbaar vervoer. Wij kregen een plaatsje in de veranda, waar bij mooi weer het dak kan worden opengeschoven.

De kaart is niet extreem uitgebreid, maar er zijn ook maandsuggesties. Ook aan de vegetariërs is gedacht met speciale burgers. Daarnaast zijn er ook enkele kinderburgers of chickendips. Wil je geen burger eten kan je bij De Burgerij ook terecht voor een salade of wrap. Dit alles wordt vers bereidt nadat je besteld hebt. Je hebt keuze tussen enkel de burger of een full option. Hierbij krijg je een potje salade met overheerlijke dressing en lekker knapperige frietjes. Voor bij de frietjes heb je keuze tussen enkele gratis sausjes zoals o.a. ketchup, mayonaise, … .

Ons oordeel

De dochter koos voor de knapperige chickdips met frietjes, er werd twee keer de Smokey Bacon Eggsplosion  gekozen en twee keer de suggestieburger (ALLÔ KROKETTT – Huisgemaakte scampiburger in een krokant jasje met ijsbergsla, dunne schijfjes tomaat en limoen/paprikachutney). Deze vier allemaal in de fulloption. De porties waren ruim en de burgers smaakten heerlijk. Het vlees was mals en sappig en perfect gekruid. Ook de bijhorende BBQ-saus had een subtiele pikante touch met de ideale rooksmaak. De scampiburgers waren lekker krokant doch een beetje vettig. De limoen/paprikachutney had de perfect balans en paste hier perfect bij. 

Ook de bijhorende frietjes waren ruim voldoende. Ze waren mooi goudbruin gebakken en niet vettig. Daarnaast waren ze ook krokant. Naast de frietjes krijg je bij de full option ook nog een potje salade. De salade is voldoende klein gesneden en bevat een mengeling van verschillende slasoorten, komkommer, rode ui en tomaatjes. Dit alles overgoten met een frisse dressing.

Na de burgers koos ik nog voor de homemade cheesecake als dessert en de vriendin verkoos de chocolade moulleux. Deze desserts waren de perfecte afsluiter. De moulleux was perfect gebakken. En de cheesecake had de juiste frisse toets met een lekkere bodem.

Qua prijzen (gemiddeld 17€ voor de burgers) is De Burgerij natuurlijk duurder dan de gekende fastfoodketens maar daarvoor krijg je ook iets voor in de plaats. Ruim voldoende grote porties met een kwalitatief hoogstaande burger. Burgers die bovendien nog eens vers en ter plaatse worden gemaakt. In mijn ogen ligt de prijs- kwaliteitsverhouding perfect. Misschien een klein minpuntje was het ontbreken van kleurplaten en -potloden in de kinderspeelhoek. Maar dat is een detail waarop gewerkt kan worden.

Abonneer
Laat het weten als er

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
10 mei 2017 16:52

Lang leve de Burgerij! Echt een meerwaarde voor onze stad! ^^

5 juni 2017 07:42

Zien er heerlijk uit. Leuke review

5 juni 2017 08:03

Altijd goed om te lezen dat er nog mensen zijn die Burgers beoordelen. Beter op deze manier 🙂

5 juni 2017 08:47

Dat ziet er heerlijk uit!! Het eten ervan is alleen altijd een uitdaging

5 juni 2017 10:42

Wat een leuke recensie. Ik ken de burgerij ( nog) niet maar ben wel benieuwd geworden
Burgers altijd lekker

Bianca
5 juni 2017 13:41

Burgers en cheesecake = altijd goed!

5 juni 2017 14:28

Ik eet geen vlees, maar mijn vleesliefhebbende mannen kunnen deze burger zeker waarderen!

6 juni 2017 19:10

Het is nooit handig een dergelijke blog te lezen wanneer je enorme trek hebt ;).
Goed dat ze ook vega burgers hebben!

29 augustus 2017 23:29

Awel, ik wil daar eigenlijk al lang eens naartoe, naar die vestiging in Schoten. Nu ik je recensie gelezen heb, ga ik er snel eens werk van maken!