Avondje uit Muziek

Tomorrowland 2013

Al voor de 9de keer sloeg Tomorrowland haar tenten op in De Schorre te Boom. Bij het ontstaan van dit dancefestival in 2005 kwamen er zo’n 10000 festivalgangers naar deze prachtige locatie. Tomorrowland vond toen nog maar één dag plaats en dit in augustus. Vanaf 2006 werd het festival eind juli gehouden en in 2007 kwam er een tweede festivaldag bij. Ook toen al was de organisatie er in geslaagd om een sprookjeswereld te creëren. En elk jaar overtrof weer het vorige jaar. De bezoekers vonden meer en meer de weg naar het provinciestadje Boom. Het publiek werd zeer internationaal zeker na hun erkenning als beste festival ter wereld. Maar die bekendheid heeft ook zijn nadelen. Zo is het de afgelopen twee jaar zeer moeilijk om aan tickets te raken, ook al is de helft voorbehouden voor de eigen Belgische fans.

De loterij voor tickets is dan ook één van de redenen waarom we de afgelopen edities aan ons hebben voorbij laten gaan. Ook de gezinsuitbreiding en de steeds duurder wordende tickets hielden ons weg van het festival. Niet getreurd echter dankzij Studio Brussel, Tomorrowland TV en Tomorrowland Radio kon je toch thuis nog genieten van de muziek van Tomorrowland. Om nog maar over de vele foto’s en filmpjes te zwijgen die op het wereld wijde web verschenen zijn en nog dagelijks verschijnen.

En dan is er nog de Tomorrowland 2013 cd die afgelopen week verscheen. Hierop natuurlijk de hits die tijdens het Tomorrowland-weekend veelvuldig werden gespeeld zoals Martin Garrix – AnnimalsDimitri Vegas – Moguai & Like Mike met MammothNicky Romero & NERVO – Like Home en nog vele andere. Wat wel opvalt is dat het Tomorrowland Anthem van dit jaar de cd niet heeft gehaald. En dit ondanks de goede verkoop op sites zoals Beatport. Komt dit door de vele (negatieve) reacties hierop. Of vonden de samenstellers van de cd de track toch niet zo sterk? We zullen het nooit weten. Wij vinden de Anthem van dit jaar alvast een flauw afkooksel van hun vorige hit Wakanda. We hebben de indruk dat Dimitri Vegas & Like Mike het te druk hebben gehad en dat ze het maken van het Anthem er rap-rap hebben bijgenomen. Misschien moeten de organisatoren volgend jaar het Anthem eens laten maken door een opkomend talent zoals bv Martin Garrix.

Maar Tomorrowland blijft toch nog steeds een prachtig festival waar we steeds hebben genoten van alles op en rond het festival. Misschien toch maar eens proberen om volgend jaar tickets te versieren voor hun jubileum editie?

PS: Dat Tomorrowland niet enkel en alleen groots is op het festivalterrein laat de blog van hoster Stone-IS zien. Zij hosten sinds vorig jaar de websites van Tomorrowland en het aantal bezoekers was daar ook “Madness”.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties