Gili - Ctrl
Avondje uit

Avondje Arenberg: Gili – ctrl (alles onder controle)

Afgelopen zaterdag mocht ik op dankzij de mensen van de Arenbergschouwburg naar de show CTRL (alles onder controle) van mentalist Gili gaan zien. Hier hing echter wel één voorwaarde aan vast. Ik moest namelijk enkele Tweets versturen voor, tijdens en na de show. Over een show tweeten voor en na de voorstelling is zeer doenbaar en stoort eigenlijk niemand. Om enkele berichtjes te sturen tijdens een voorstelling. Dat voelt toch wel wat onwennig. Zeker tijdens theatervoorstellingen, intieme concerten en optredens zoals deze van Gili is het helemaal niet evident om te tweeten. Ik heb dit dan ook zeer subtiel gedaan tijdens de korte stukjes tussen twee acts door.

Ctrl (alles onder controle)

Ik had Gili al paar keer gezien op TV. Eerlijk gezegd dat ik altijd dat het een soort doorgestoken kaart was. Dankzij de Arenbergschouwburg mocht ik dus Gili zaterdag voor de eerste keer live aan het werk zien. Ik had zo mijn bedenkingen en waarschijnlijk met mij nog wel enkele mensen in de zaal. Maar van de eerste act heeft Gili mij kunnen overtuigen van zijn “trucks”. Gili legde bij zijn eerste acts uit hoe het eigenlijk allemaal in zijn werk gaat maar naarmate de show vorderde gaf hij geen uitleg meer.

Dankzij de interactie met het publiek en de willekeurige mensen die uit het publiek werden gehaald dankzij verschillende spelletjes werd de geloofwaardig van zijn “trucks” zeker opgewaardeerd. Hij speelde echt met zijn ‘slachtoffers’ om de mentale van hen over te nemen. Echt onwaarschijnlijk wat Gili soms deed. Het was boeiend van begin tot einde en dit doorspekt met de nodige humor om het allemaal toch wat losser te maken. Ctrl (alles onder controle) is een show van negentig minuten. Maar deze waren voorbij voor je het goed en wel besefte. Eigenlijk wel onbegrijpelijk dat de Arenbergschouwburg voor deze show niet uitverkocht was.

Tweetseat

De tweetseat van het Arenbergschouwburg is een leuk concept. Dankzij dit concept kan je door de mening van bezoekers, het grote publiek warm maken voor bepaalde shows en concerten. Zeker voor beginnende artiesten of nieuwe shows kan dit concept een steuntje in de rug zijn om wat meer bekendheid te krijgen. Wat soms wel lastig is, is het tweeten tijdens de voorstelling zelf. Met een smartphone bezig zijn kan door andere als storend aanzien worden en tevens leidt het je af van de voorstelling/concert. Zeker bij een boeiende voorstelling zal het tweeten zeer beperkt worden. Al kan je nadien wel zeer positieve reacties de wereld in sturen. Hierbij alvast mijn tweets over deze voorstelling.


Dankzij Arenbergschouwburg mocht ik deze voorstelling gratis bijwonen. De meningen over deze show zijn volledig mijn eigen gedacht. Gili speelt zijn show Ctrl (alles onder controle) nog tot mei 2016.

Uitgelichte afbeelding: Pieter Verhaeghe

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties