kerst2016
De wijde wereld in Gedachtenkronkels Leesvoer Muziek

December: de feestmaand

December staat algemeen bekend als de feestmaand. Zo ook bij ons. Zo zijn er de eindejaarsfeestjes met Kerstmis en Oudjaar/Nieuwjaar, maar ook Sinterklaas en twee verjaardagen, onder andere de mijne, in de familie maken van december een feestelijke maand. En bij al deze feestjes horen ook nog eens cadeautjes. Sommige jaren worden de cadeautjes verdeeld over de verjaardag en Kerst. Andere jaren is er dan één grote cadeau voorzien.

Cadeautjes

Tijdens de eindejaarsfeesten worden er overal veel cadeautjes uitgedeeld. Sommige families houden “lotje trek” om te bepalen voor wie ze een cadeautje moeten kopen, andere families geven aan iedereen iets. Soms is er op de cadeautjes een bepaald budget gekleefd, soms ook weer niet. Vooral in grote families en vriendenkringen kan het “lotje trek” wel handig zijn. Al is dit niet altijd makkelijk te organiseren. Gelukkig bestaan er tegenwoordig online oplossingen hiervoor (digitijdperk FTW). Een hele leuke is toch wel Secret Santa. Een fijn Belgisch project met een wereldwijde fanbasis. Met Secret Santa kan je niet alleen de digitale versie van “lotje trek” houden, je kan er tevens ook nog voor elke deelnemer een verlanglijstje aan koppelen. Bovendien is deze Secret Santa ook nog is helemaal gratis.

Verlanglijstje

Met de feestdagen in het vooruitzicht heb ik natuurlijk ook mijn eigen verlanglijstje in mijn hoofd zitten. Met mijn verjaardag en de eindejaarsfeesten in één maand is het voor de familie altijd wel uitzoeken wat ik nog kan gebruiken of graag zou willen. Niet dat ze verplicht zijn om iets te kopen, maar er zijn zo van die tradities die we toch graag in stand houden. Toch is zo’n verlanglijstje ook niet altijd makkelijk om op te stellen. Want voor sommige “dromen” moet je ook gewoon zelf kunnen sparen.  Mijn verlanglijstje is dan ook niet echt uitgebreid, want zeg nu zelf, ook verrassingscadeautjes zijn fijn om te krijgen en het is vooral de geste dat telt. Naast het gezellig samen zijn met deze feesten.

Maar wat staat er dan op je verlanglijstje Jeroen, hoor ik er hier sommige al denken. Een beetje vanalles, wat huisraad, boeken (of boekenbon), wat technologie, … Benieuwd? Let’s go ;-).

  • LEGO VW Beetle: naast het VW Busje wilt het kind in mij ook deze VW Beetle wel in de collectie hebben.
  • Like my Like: het nieuwe boek van Hannes Coudenys
  • Netgear Nighthawk router: zodat we op mooie dagen ook kunnen genieten van wat streaming muziek in de tuin
  • JBL Charge 3 of een andere draadloze speaker om bij mooi weer te kunnen genieten van muziek in de tuin
  • Zingen in de douche? Dat wil ik wel proberen met de GROHE Philips doucheradio 😉 (zot zijn doet gelukkig geen zeer)
  • Eigenlijk kook ik wel graag. Dus een goede braadpan van Le Creuset is ook steeds welkom, alsook andere potten en pannen.
  • Een boekenbon van bv Standaard Boekhandel. (Ik heb echt de leesmicrobe terug te pakken).
  • Materiaal om te werken in huis/tuin maar liefst iets voor twee linkerhanden 😉
  • Iets uit de “20 before 40” lijst mag natuurlijk ook altijd

Zo, nu hebben jullie een ideetje wat er misschien in mijn pakjes kan zitten onder de kerstboom en naast de verjaardagstaart. Al laat ik me ook graag verrassen. Het verlanglijstje is alvast gemaakt en bekend. Dus is het tijd om eens na te denken aan de menu voor kerst/oudjaar. De dessert ligt alvast vast naast de gekende kerststronk nl Tiramisu van het huis.

Q: Hoe organiseren jullie de cadeautjes tijdens de eindejaarsfeestje en wat is het hot item op jullie verlanglijstje?

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties