Avondje uit Yentl

Wreck-it Ralph

Zondagmorgend mochten we naar de cinema. Stephanie haar werk had in Metropolis haar sinterklaasfeestje. Kleine en minder kleine kindjes mochten op uitnodiging van de Goedheiligman gratis naar de film. En de man met de lange witte baard had zelfs voor een avant-première gezorgd.  Zo mochten we genieten van de nieuwe Disneyfilm Wreck-it Ralph. OK ons kleine meid is nog te klein om het allemaal te begrijpen, maar ze kon toch genieten van de bewegende beeldjes en de muziek. En kon dan ook een glimlach niet onderdrukken.

Wreck-it Ralph

Over de film dan. Het idee achter Wreck-it Ralph is simpel. De games in de gamehall, staan allemaal met elkaar in verbinding via de stroomkabels. Na sluitingstijd komen de spelwerelden tot leven en gaan de gameshelden bij elkaar op de koffie. Een van de games die tot leven komt is “Fix-it Felix” waar in Wreck-it Ralph de slechterik speelt. Maar Ralph is beu en wil een ander leven. En daar draait heel de film rond.

Een leuk concept dat redelijk is uitgewerkt. Je hebt soms echt het gevoel om in zo’n jaren ’80 game te zijn beland. Zeker in het begin van de film zitten de humor en de verhaallijn zeer goed in elkaar. Maar naarmate de film op zijn einde loopt heb je de indruk dat ze hem snel, snel wouden afronden om toch nog voor de feestdagen in de bioscoop te krijgen. Een gemiste kans om een echte top animatiefilm uit te brengen.

Desalniettemin is Wreck-it Ralph een zeer ontspannende, plezierige film om met de kinderen te gaan bekijken. Zeker als je, zoals ik, de tijd van de arcadegames volop hebt meegemaakt. De film deed me bij momenten wegdromen naar mijn tienerjaren en ik kreeg zin om terug wat oldschool games te gaan spelen. Wreck-it Ralph is bij ons in de cinema te bezichtigen vanaf 12 december. Een ideaal uitstapje dus voor tijdens de kerstvakantie.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
26 november 2018 13:58

[…] kennen allemaal Ralph nog wel. De schurk uit een computerspelletje die eigenlijk geen schurk meer wilt zijn. Deze held […]