Alleen Eline
Avondje uit

Datenight: Alleen Eline

Zaterdagavond, ipv thuis in de zetel te hangen, trokken we nog eens met zijn tweetjes naar de laatavondvertoning in de bioscoop. Een moeilijk bevalling momenteel, want naar onze smaak waren er nog niet te veel “deftige” films. Na lang wikken en wegen kozen we dan voor een nieuwkomer in de zalen nl Alleen Eline. Een Vlaams drama dat sinds 27 september in meerdere bioscopen doorheen het land speelt. De film is van de hand van Hugo Van Laere, die we ook kennen van o.a. Dennis Van Rita (2006) en de telenovelles Sara en David. Voor Alleen Eline was hij naast scenarioschrijver ook de regisseur.

Alleen Eline

‘Alleen Eline’ vertelt het verhaal van Eline (Line Pillet), een jonge sociale fysiotherapeute die samenwoont met haar charmante beste vriend (Joren Seldeslachts). In haar nieuwe job moet ze zich ontfermen over de zesjarige Joy (Morag Campell), die na een tragisch auto-ongeval in een revalidatiecentrum is beland. Al snel beseft Eline dat de sleutel tot herstel Joy’s vader Lars (Yannick De Coster) is; een jonge punctuele en mysterieuze zakenman die na het auto-ongeval enkel gefocust is op zichzelf en zijn werk. In haar vastberadenheid om Joy te helpen gaat Eline de confrontatie aan met Lars en groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Het wordt een aanzet tot conflict, humor en romantiek.

Onze ervaring

Er zijn de laatste jaren heel wat goede Vlaamse (en Belgische) films in de zalen verschenen. Het was dus afwachten of Alleen Eline ook tot dit groepje mag behoren. En dat mag het zeker. Het is een romantisch drama, waar ook de nodige humor in verwerkt is. De humor, die vooral verzorgt wordt door Eline’s beste vriend, biedt een mooi tegengewicht voor de zwaardere verhaallijn van Lars. Deze rol wordt met verve vertolkt door Yannick De Coster, die met deze rol zijn debuutmaakt op het grote doek. Als kijker wordt je meegenomen in de haat-liefde verhouding tussen Lars en Eline. Daarnaast zorgt de verhaallijn van Joy, Lars’ dochter, voor de hoop in de film, die gedurende haar revalidatie wordt opgebouwd. Maar ook de relatie tussen twee broers zorgt voor een boeiend nevenverhaal. Alleen Eline is in onze ogen dan ook zeker de moeite om te gaan bekijken in de cinema. Zeker met de bijhorende muziek van Ozark Henri, die deze film toch wel een meerwaarde geeft.

Regie: Hugo Van Laere
Scenario: Hugo Van Laere
Cast: Line Pillet, Morag Campbell, Yannick De Coster, Mathias Van Mieghem, Marleen Merckx

Avondje uit

Een avondje uit naar de cinema is de jongste jaren een dure aangelegenheid geworden. Dat tickets enigszins iets moeten kosten, daar kan ik nog inkomen. Films programmeren, zeker de blockbusters, zal niet zo goedkoop zijn. Daarnaast nog rekeninghoudend met het materiaal en de gebouwen, wil ik gerust zo’n 10€ neertellen voor een bioscoopkaartje. Maar wil je nog iets drinken of eten. Dan kan je maar best zorgen voor een goedgevulde portefeuille. Wij namen een flesje water, een ijsdrankje met choco en kokos, een zakje M&M’s en een zakje Maltesers. Voor dit alles waren we zo’n kleine 20€ kwijt. Het lijkt wel allemaal van goud als je de prijs bekijkt. In de toekomst nemen we toch ons eigen drinken mee, al verlies je daar misschien wel een deel van de charme van een bioscoopbezoek mee. Misschien dat Kinepolis daar wel eens iets moet aan doen, aan die schandalig dure prijzen van hun snacks en drinken. Al zal dit vooral een utopie zijn en zullen deze prijzen eerder stijgen dan zakken. Een kleine domper op de voor de rest fijne ervaring in de Kinepolisbioscoop.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties