Tourist LeMC in de Lotto Arena
Avondje uit

Tourist LeMC: genietend de zomer in

Donderdag 2 juli en de weersvoorspellingen hielden het allemaal op een zwoele dag. Op de dag zelf viel het allemaal nog heel goed mee qua temperatuur overdag. ’s Avonds beloofde het echter een heel ander verhaal te worden. Zeker in het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne. Het beloofde daar een tropische avond te worden met o.a. Typhoon en vooral Tourist LeMC die een thuismatch speelde. En Tourist LeMC is hot! Dit concert was namelijk in minder dan 24u volledig uitverkocht. Maar wij waren er (gelukkig) bij.

Typhoon

Voor dit concert had Johannes Faes, de echte naam van Tourist LeMC, twee supportacts uitgenodigd. De eerste supportact FIT hebben we gemist. Maar bij de tweede supportact van de avond zaten we al wel, in een reeds aardig volgelopen Openluchttheater. De sound van Typhoon was zeer toepasselijk bij het weer en de ideale opwarmer voor hoofdact Tourist. Eerlijk gezegd hadden we nog nooit van Typhoon gehoord. Maar zijn muziek en teksten konden ons ook wel bekoren. Vooral met Bumaye kon hij de temperatuur in het OLT nog wat opdrijven. Een ontdekking als je het mij vraagt.

Tourist LeMC

Na Typhoon was het dan aan de hoofdact van de avond: Tourist LeMC. De Antwerpse kleinkunst hip-hop artiest beleefd een waar sprookje sinds de release van zijn tweede album “En Route”. Hij zong zich de laatste maanden echt naar de topplaatsen in de Vlaamse showbiz. Het is dan ook niet te verwonderen dat de concerten die Tourist geeft in recordtempo worden uitverkocht. Nadat hij in het voorjaar de Antwerpse muziektempel Trix al uit zijn voegen deed barsten doet hij het deze zomer maar liefst twee keer met het Openluchttheater Rivierenhof. Hij liet voor deze twee concerten in sneltempo het bordje “Uitverkocht!” aan de inkom hangen. Wij waren dan ook blij dat we voor het eerste concert kaartjes hadden.

Maar was is nu juist de succesformule van Tourist LeMC? Deze hedendaags kleinkunstenaar beschikt over een hoge mate van muzikaal naturel. Met zijn teksten en muziek spreekt hij een zeer ruim publiek aan. Bovendien zingt hij in dat aanstekelijk Antwerps dialect met woorden en zinnen die het label poëzie zeker mogen dragen. Ondanks het Antwerpse dialect zijn de teksten voor heel wat mensen in Vlaanderen en Nederland begrijpbaar (Antwerps een wereldtaal?). Daarnaast bezingt hij tegelijk de liefde vol weemoed als de ruwheid van het leven die een aantal mensen in de achterbuurten van ‘zijn’ stad treft.

Tourist LeMC is een rasechte troubadour. Hij wordt wel eens de moderne Wannes Van de Velde genoemd. Tourist zijn teksten zijn geschreven als een volleerde woordkunstenaar. Het zijn kortverhalen ‘uit het leven gegrepen’ waarin iedereen zich op één of andere manier wel in kan herkennen. Naast de herkenbare teksten zitten er in veel songs van Tourist een knipoog naar de voetbalploeg van zijn hart nl Royal Antwerp F.C.

In het Openluchttheater liet Tourist LeMC zich omringen door een liveband. De liveband wist zich perfect te kwijten van zijn taken en mede dankzij hen werd het in het OLT een zwoele zomeravond. Tourist wist vanaf de intro het publiek naar zich toe te trekken. Met als openingssong “En Route” zette hij ook direct de toon voor de rest van zijn concert. Bijna alle songs werd luidkeels meegezongen door het enthousiaste publiek. Vooral “Koning Liefde” en “Mijn stad” waren momenten van kippenvel.

Gasten

Voor dit concert, en dat van 21 juli, trommelde Johannes ook een reeks gastmuzikanten op. Filip Kowlier (De Troubadours), MC Fit (Adieu) en Bart Peeters (Meester Kunstenaar) konden mee het publiek verrassen. Vooral Bart Peeters kon het hart van menig bezoeker verwarmen met zijn optreden. Maar ook supportact Typhoon kwam het OLT nog is opzwepen.

Tourist LeMC gedroeg zich echt als de Koning Liefde uit zijn gelijknamige hit. “Ik kan alleen maar geven wat ik te bieden heb….” En hij had een super concert te bieden. Wij waren dan ook blij dat we kaartjes hadden voor Tourist zijn optreden en het was voor ons de ideale opener van de zomer. Mede ook door het weer genoten we met volle teugen van dit avondje uit.

En Route

Tourist LeMC zijn nieuwe album “En Route” is nu toch al enige tijd uit en ondertussen al wel grijs gedraaid in onze auto’s. Inderdaad onze, want de vriendin is sinds het concert ook gevallen voor “den Tourist”.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties