Gedachtenkronkels

Wat bracht ons 2014: het jaaroverzicht

De 365 dagen van het jaar 2014 zijn weeral bijna voorbij. Bijna overal kom je nu jaaroverzichten tegen. Op de radio, op TV, in de dag- en weekbladen en ook online. Het ene jaaroverzicht is samengesteld door “kenners”, het andere door BV’s en nog andere door de man en/of vrouw met de pet. Tot deze laatste categorie hoort ook dit jaaroverzicht. Geen saaie (hoop ik toch) terugblik op het afgelopen jaar, maar een overzicht op de zaken die mij het meest zijn bijgebleven de afgelopen twaalf maanden.

Gebeurtenissen

Er is in 2014 heel wat gebeurd. Dit zowel in positieve zin als in negatieve zin. Zo was er de ramp met de MH17 die toch wel deed stil staan hoe gewetenloos sommige mensen kunnen zijn voor hun geloof of eigen gelijk. Buiten deze ramp was 2014, in mijn ogen, precies het jaar waarin vele bekende mensen kwamen te overlijden (1). Luc De Vos, koningin Fabiola, Jean-Luc Dehaene, Joe Cocker, Maria Franziska von TrappRegine Beer, … om er maar enkele te noemen. Een selectie maken tussen de gebeurtenissen van afgelopen jaar is daarom niet makkelijk. Volgende vijf gebeurtenissen hebben mij het meest geraakt in 2014.

Huizenjacht

2014 is ook het jaar dat we weer actief op huizenjacht zijn gegaan. Niet bepaald om nog van de woonbonus te kunnen genieten. Maar echt om ons eigen plekje te hebben. Een huisje met een tuintje waar de dochter kan spelen. Een huisje in het Waasland. Niet omdat Antwerpen geen leuke stad is, in tegendeel. Doch is het de laatste maanden niet meer aangenaam wonen in Deurne. Nochtans hebben we vriendelijke buren, niet veel echte overlast en wonen we op een redelijk ruim appartement. Naast een opgroeiende dochter, waarvoor een tuintje toch aangenaam is, is vooral de parkeerdruk en de slechte mobiliteit één van de hoofdzaken waarom we een huis zoeken in het Waasland. Voor ons beide is dit namelijk de beste regio qua verbinding met ons werk. Jammer genoeg heeft de huizenjacht de afgelopen maanden nog niets opgeleverd. Hopelijk brengt 2015 beterschap hierin.

Ouderblog.be

Naast deze blog en mijn fansite voor dé ploeg van’t stad (2), heb ik sinds begin 2014 een nieuw project op poten gezet. Het was mij opgevallen dat er in Nederland een aantal leuke websites bestonden voor ouders met (jonge) kinderen. Zeg maar kinderen tot de leeftijd van 12 jaar (of soms 16). Na wat “gegoogle” bleek dat dergelijke sites in België niet echt bestaan. In het voorjaar werd dan ook Ouder Blog boven de doopvont gehouden.

Een website opstarten kan vrij makkelijk. De kosten hiervoor vallen op zich ook redelijk mee. Dat was allemaal geen probleem. De grootste struikelblok die ik ondervond, naast het lokken van bezoekers, was het vinden van degelijke content. Op het internet kan je heel veel vinden, maar of de info altijd even accuraat is, daar heb ik mijn twijfels over. Het vergt dus veel werk om bedrijven, PR-bureaus, enz. te vinden die gespecialiseerd zijn in het segment waarover ik informatie wil verstrekken. Niet altijd even makkelijk heb ik al gemerkt.

En toch. Stilaan begint Ouder Blog een stijgend aantal bezoekers te krijgen, krijg ik meer informatie binnen en ook meer volgers op Twitter en Facebook. Ook mocht ik afgelopen najaar naar een leuk persmoment van Playmobil, wat mij voor het komend jaar toch al wat content bezorgde. Naast dit persmoment leverde het eerste jaar van Ouder Blog me toch twee interessante partners op. Wat me over het algemeen, ondanks de moeilijke start, toch een redelijk goed gevoel geeft om ook volgend jaar er voor te zorgen dat de bezoekersaantallen blijven stijgen.

Film & muziek

Veel films heb ik afgelopen jaar niet gezien. Naast de films op TV hebben we toch enkele keren Kinepolis bezocht. Een ontspannend moment in het drukke dagelijkse leven. De film die zowel de vriendin als mij enorm heeft aangesproken was toch wel Brabançonne. En voor ons één van de betere films van de afgelopen jaren. We kunnen hem zeker aanraden om hem nog te gaan zien in de cinema of toch later zeker eens via Video on Demand of op DVD te bekijken. Een Belgische topfilm in onze ogen.

Als muziekliefhebber, er staat zo goed als altijd muziek op in huis, zijn er natuurlijk wel wat artiesten en singles die mij konden bekoren de voorbije twaalf maanden. Stromae, Pharrel Williams zijn toch wel de artiesten van het jaar. Dat neemt niet weg dat er ook andere mij konden bekoren zoals bv Hozier en Dotan. Vanop eigen bodem is er Oscar and The Wolf die mij toch wel hebben weten te verrassen. Volgende vijf platen zijn alvast mijn hits van 2014.

Niet alleen ik kan genieten van deze top 5. Ook de 2,5 jarige dochter “zingt” mee met Dotan en Tove Lo en noemt dat altijd “mijn muziekje”. Het is dus altijd wel feest ten huize Herrie als één van die liedjes opstaan.

(1): Naast de vele bekende mensen die ons verlieten, zijn er ook veel onbekende mensen die niet meer onder ons zijn. Ook zij verdienen een plekje in ons hart!
(2): Door de mindere sportieve en extra-sportieve zaken rond R.A.F.C. heb ik besloten om de website van Wij Zijn Antwerp! tijdelijk on hold te zetten. Het forum blijft zoals steeds wel volop draaien.
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties