favorieten
Gedachtenkronkels Leesvoer Muziek

De 5 favorieten … van 2016

We zijn ondertussen al over halfweg januari. Maar ik vind het nog niet te laat om terug te blikken op het afgelopen jaar. In tegendeel, ik heb er nu zo’n twee weken kunnen over nadenken welke zaken er nu als favoriet naar voor komen van het afgelopen jaar. Zaken zoals mijn favoriet gelezen boeken, beluisterde muziek of bekeken tv-programma’s, series en films.

Boeken

2016 was het jaar waarin ik het lezen terug heb ontdekt. Niet dat ik niet meer kon lezen, maar de liefde voor het boek is terug gevonden. Het begon eigenlijk zelfs al in 2015 op de boekenbeurs met enkele leuke titels die ik toen gekocht heb. Maar ook met het lidmaatschap bij de plaatselijke bibliotheek. Toen ik meer dan 10 jaar in Antwerpen woonde, heb ik – shame on me – nooit één voet gezet in een bibliotheek daar. Maar nu ik in het Waasland ben komen, haal ik duidelijk de schade in. Ook omdat de dochter des huizes het geweldig vindt om enkele kinderboeken, -films of -cd’s mee te mogen nemen. Het afgelopen jaar had ik een doelstelling om 20 boeken te lezen. Ik ben op 15 gestrand, al moet ik daar bijvertellen dat de boeken die ik voor Ouder Blog gelezen heb er (buiten ééntje) niet heb bijgeteld. Misschien moet ik dat dit jaar maar wel eens doen? Van die 15 gelezen boeken geef ik met plezier mijn top 5 door.

Muziek

Zoals vele misschien al wel ooit gelezen hebben hier of ergens op mijn sociale mediakanalen, hou ik wel van een streepje muziek. Om eerlijk te zijn heb ik het niet graag stil. In huis of in de auto zal er altijd wel muziek opstaan en ook op het werk zal ik, in de mate van het mogelijke, een achtergrond muziekje hebben opstaan. Mijn muzieksmaak is ook vrij breed. Dat gaat van Vlaamse Schlagers over techno en hardstyle naar zelfs metal. Al geef ik toe dat Jazz mij wat minder ligt, geen idee waarom. Maar welke songs hebben mij het afgelopen jaar nu eigenlijk kunnen omver blazen? Tijd voor mijn top 5 in willekeurige volgorde.

 • Tourist LeMC – Horizon
  Ik ben al wel langer fan van “den Tourist” maar met dit nummer heeft hij mij aflopen jaar toch kunnen omverblazen. Ook zijn concert in de Lotto Arena was een pareltje.
 • Bazart – Goud
  De ontdekking voor mij persoonlijk van het afgelopen jaar qua groep. Met als uitschieter “Goud”. 
 • The Strumbrellas – Spirits
  Nog nooit van deze groep gehoord en dan komen ze plots met deze hit op de proppen. Een ééndagsvlieg voor mij, of kunnen ze mij verder blijven bekoren in 2017?
 • Deorro ft Elvis Crespo – Bailar
  Ontdekte ik al vroeg in het jaar en voelde direct de zomerspirit. Eentje dat de komende zomers zeker nog regelmatig door de boxen hier zal knallen.
 • Outsiders – Rebel Baby
  Nu pas officieel uitgebracht maar vorig jaar al regelmatig mijn boxen bijna kapot door gespeeld. Oldskool track uit mijn jonge jaren in een nieuw jasje. De video is vrij hard maar draagt wel een boodschap met zich mee. I’M A REBEL BABY!

TV-programma’s, series en films

 • The Bridge
  Afgelopen jaar ontdekt op Netflix. Super serie en nu wachtende op seizoen 3. Scandinavische crimiseries zijn echt wel top.
 • Marseille
  Een Netflix Original is deze Franse versie van House of Cards. Persoonlijk vind ik deze serie zelfs beter. Seizoen 2 mag snel gaan komen.
 • De Noodcentrale
  Vanuit de job toch met interesse gekeken naar deze reeks op EEN. Op een respectvolle manier een kijkje achter de schermen van de noodcentrales van de Antwerpse 100 en 101.
 • The Jungle Book
  Iedereen kent wellicht de tekenfilm van Disney, maar afgelopen jaar verscheen de live action versie. Ik zag hem in 3D en hij is werkelijk prachtig. Ondertussen ook uit op o.a. DVD en te bekijken op Netflix.
 • Liefde voor Muziek
  De tweede reeks van dit prachtige concept. Geweldig hoe artiesten hun eigen interpretatie geven aan bestaande songs, waardoor deze soms zelfs beter en succesvoller worden.

Q: Wat waren jullie favoriete boeken/series/songs?


Uitgelichte afbeelding door Rachel Walker

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties