9120
9120 Gedachtenkronkels Huizenjacht

De verhuis naar het Waasland

Zoals jullie hier reeds konden lezen in de rubriek “Huizenjacht” waren we al een hele tijd op zoek naar een huisje. Afgelopen lente kwam alles nog eens in een stroomversnelling doordat de huisbazen van het appartement waarin we woonden, alles gingen verkopen. De zoektocht zou toen een versnelling of vijf hoger gezet worden. Ware het niet dat we het weekend nadat we het nieuws van de verkoop te horen lezen kregen, we op een leuk huisje stootten via een bekende immo-website. Ook dat verhaal verscheen hier reeds.

Afgelopen maand was het dan zover. Begin augustus mochten we bij de notaris de akte gaan ondertekenen en ontvingen we de sleutels van de vorige eigenaars, die trouwens onze buren blijven. De dagen erna begonnen we al heel wat spulletjes over te brengen. Ook werden er enkele broodnodige huishoudtoestellen (ijskast/diepvries/afwasmachine) aangeschaft en geïnstalleerd in onze nieuwe woonst. Omdat een verhuis toch heel wat heen-en-weer gerij is besloten we om onze kleine deugniet te laten logeren bij haar meejtje en peejtje. Iets wat beide partijen natuurlijk zeer leuk vonden en zo konden wij de vele dozen met kleine spullen en kleren reeds verhuizen nog voor de meubels tijdens het weekend, met behulp van de familie, werden verhuisd. Door de verhuis en al het werk dat er bij kwam/komt kijken is er van bloggen jammer genoeg niet veel in huis gekomen. Maar nu alles bijna in orde is kunnen we er weer vol goede moed invliegen.

Papierwinkel

Verhuizen is naast het sleuren van meubels en dozen ook een heel gedoe met papierwerk. Een maand na de verhuis zijn 99,5% van de dozen reeds uitgeladen of hebben een plaatsje gekregen op zolder. Maar qua papierwerk? Daar heb je soms gewoon geen zicht op. Je mag dan wel een to-do-lijst hebben opgesteld met zaken die zeker moeten gebeuren qua adreswijzigingen. Er komen er toch nog steeds extra bij waar je niet direct aan gedacht had. Daarnaast zijn er nog adreswijzigingen die je pas kan doorgeven of laten uitvoeren als je adres officieel is aangepast op je e-ID. Of adreswijzigingen die om de één of andere manier toch nog fout lopen. Geloof mij het is een ware calvarietocht.

Vooral dat aanpassen van je e-ID kan lang duren. Eerst ga je naar de bevolkingsdienst van je gemeente om je adreswijziging door te geven. Natuurlijk veranderen ze niet direct je adres. Je krijgt nog een bezoekje van de wijkagent om te zien of je er wel degelijk woont. Ipv dat deze dan een formulier afgeeft waarmee je naar het gemeentehuis kan gaan om alles administratief in orde te maken. Neen, hij stuurt deze formulieren op naar de bevoegde diensten, waarna zij dan weer een uitnodiging sturen om je terug aan te melden bij de dienst bevolking om je e-ID en dergelijke te laten aanpassen. Iets wat tot op heden toch al ruim een maand in beslag neemt, en waardoor je administratief toch wel voor enkele problemen komt te staan.

Waasland

Hopelijk is deze “lijdensweg” snel voorbij en kunnen we zonder zorgen genieten van het leven in het Waasland. In elk geval is het ons al zeer goed bevallen. Zo ging ik al met de fiets naar de plaatselijke middenstand inkopen doen, kochten we fruit en groenten rechtstreeks van de boer en bezochten we de jaarmarkt van Prosperpolder. De jaarmarkt in dit gehucht van Beveren op de Belgisch-Nederlandse grens, is toch nog net iets anders dan de jaarmarkten die de meesten onder ons kennen. Maar daarom zeker niet minder gezellig. In tegendeel! Kraampjes met ambachten en streekproducten, een feesttent met animatie van regionale “talenten”, vee- en paardenkeuringen, demonstraties ganzenrijden en behendigheid met oldtimer-tractors, … Kortom het echte leven op het platteland waarbij ook parkeren op de boer zijn weiland hoort. We vonden het alvast gezellig en voor herhaling vatbaar.

Natuurlijk zullen we de komende maanden en jaren nog veel meer ontdekken van het Waasland, want we zijn toch van plan om hier nog jaren te wonen. Er zullen dus nog veel wandelingen, fietstochten en bezoekjes van bezienswaardigheden volgen. Tips en bezienswaardigheden van het Waasland zijn zeker welkom en wie weet bespreken we deze dan wel hier op de blog.

Demonstratie ganzenrijden tijdens de jaarmarkt in Prosperpolder. #ganzenrijden #traditie

A photo posted by J. Herrie (@herriej) on

Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
pieter
10 september 2015 21:40

Café ‘t sportlokaal in vrasene! Goei boeren! :/)