Marseille
Favorites

Netflix must see: Marseille en Flikken

De zomer in België is geen hoogvlieger. Het is zoals we dat kennen “een normale Belgische zomer”. We hebben al dagen prachtig zomerweer gekend, maar ook enkele regenachtige dagen. Deze laatste zijn ideaal om gezellig in de zetel naar één of andere serie te kijken. Ideale partner daarbij is natuurlijk Netflix. Het aanbod op Netflix is zeer ruim en er worden regelmatig nieuwe films en series toegevoegd. Ook voor de kinderen is er een ruim aanbod van animatiefilms en -series. Niet te verwonderen dat we ten huize Herrie fan zijn van deze streamingdienst. Mijn lijst van nog te bekijken programma’s wordt dan ook regelmatig upgedate. Momenteel zijn er twee favorieten in deze lijst, waarbij één serie het laatste half jaar al volledig bekeken is. Mijn “Netflix must see” deel ik dan ook graag met jullie.

Marseille

Robert Taro is de burgemeester van Marseille en wordt gespeeld door Gérard Depardieu. Taro wordt uitgedaagd door Lucas Barrès. Taro probeert stemmen te werven voor de bouw van een casino in het historische hart van de jachthaven, maar het loopt allemaal anders. Het wordt een meedogenloze strijd om de macht in Marseille. Er worden smerige politieke spelletjes gespeeld en niemand lijkt terug te deinzen voor de mogelijke negatieve gevolgen. Wie gaat er het verst om burgemeester van Marseille te mogen zijn?

De verhaallijn doet in eerste instantie denken aan House of Cards, maar dan geprojecteerd naar de Zuid-Franse stad Marseille. Persoonlijk kan ik de vergelijking niet maken omdat ik House of Cards nog niet gezien heb.  Dus ga ik mij beperken tot mijn mening over Marseille, welke een Netflix Original serie is.

Burgemeester Taro is al vijfentwintig jaar aan de macht en moet nu de strijd aangaan met een jonge uitdager, Lucas Barrès. Het wordt een bitse strijd waarbij macht en corruptie een grote rol spelen, om het politieke spel, de burgemeesterssjerp van Marseille, te winnen. Met Gérard Depardieu heeft deze serie in mijn ogen zelfs het perfecte figuur gevonden. Depardieu is namelijk zelf niet vies van enige controverse, denk maar aan het omzeilen van de belasting in Frankrijk voor rijke burgers. Ondanks dat de eerste aflevering in mijn ogen wat traag op gang kwam, wordt de serie daarna wel aangenamer om te kijken. Corruptie, politieke spelletjes, geweld, … hielde me als kijker zeker geboeid. Deze Franse serie moet, in mijn ogen, alvast niet onderdoen voor menige serie uit Amerika. Ik raad het in elk geval aan om Marseille te bekijken de komende tijd. Zeker nu dat Netflix een tweede seizoen heeft aangekondigd van deze Franse dramaserie.

Flikken

Toen ik zag dat Flikken beschikbaar was op Netflix, kreeg ik een flashback naar mijn jeugd. Flikken was een politiereeks dat zich hoofdzakelijk afspeelde in Gent. Het werd uitgezonden tussen 1999 en 2009 op de VRT. Tien volle seizoenen kon men op zondagavond de avonturen volgen van de Gentse politie. In de loop van deze tien seizoen passeerden heel wat hoofdpersonages de revue. Toch waren er twee agenten die de volle tien seizoenen hun rol behielden namelijk Raymond Jacobs (Ludo Hellinx) en Wilfried Pasmans (Mark Tijsmans). Op Netflix staan alle tien de seizoenen en het heeft dus enige tijd geduurd om ze nog eens allemaal te bekijken. Ondanks dat serie toch al minstens 7 jaar oud is bleef ze mij boeien. Een must see dus, al is het gewoon om wat (jeugd)sentiment boven te halen.

Q: Welke series op Netflix raden jullie aan?

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
25 januari 2017 10:23

[…] Een Netflix Original is deze Franse versie van House of Cards. Persoonlijk vind ik deze serie zelfs beter. Seizoen 2 mag […]