Massed pipes & drums
Muziek

Een muzikale bekentenis

Al van mijn kindertijd speelt muziek een redelijk grote rol in mijn leven. Zelf heb ik lang geleden nog mijn muzikale talenten proberen te ontwikkelen via de muziekschool (notenleer / drums) en later zelfstandig wat piano. Niet echt een groot succes. Al heb wel ooit opgetreden in De Singel in Antwerpen.  Met ouder te worden is het actief muziekspelen / maken verdwenen uit mijn leven. Toch bleef muziek een groot deel van mijn leven inpalmen.

Zo staat er zo goed als altijd muziek op. Zowel thuis, als in de auto en op het werk. Doordat ik vroeger heel veel genres heb leren ontdekken heb ik nu een vrij brede muzieksmaak. Zo kan ik perfect luisteren naar De Zwaarste Lijst op Studio Brussel maar ook naar één of andere hardstyle podcast op mijn PC. Maar ook genieten van een goed klassiek stuk gebeurd af en toe thuis. Ook Nederlands-, of Franstalige muziek zal regelmatig gespeeld worden. Een heel uitlopende muzikale voorkeur en smaak dus bij mij.

Muzikale bekentenis

Toch is er misschien een kantje dat niet vele van mij verwachten, al verklapt één van de puntjes in de “20 before 40” lijst wel het één en het ander. Zo durf ik af en toe wel eens op zoek te gaan op Youtube naar leuke doedelzak muziek, en dan vooral “The Massed Pipes and Drums” vertoningen. Het samenspel met de drums en de prachtige doedelzak kunnen mij soms echt kippenvel bezorgen. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik graag eens naar de Edingburgh Tattoo zou gaan, maar ook de Tattoo in Basel lijkt me super om te bezoeken. Basel is trouwens de stad waar het beste drumcorps van de wereld gevestigd is nl Top Secret Drum Corps. Hoedje af wat deze mannen allemaal kunnen.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties