Feel the energy
Muziek Projecten

Feel the energy! Waarom muziek belangrijk is voor mij

Stilte, het kan soms deugd doen. Die stilte zoeken we soms op tijdens een wandeling. Een welgekomen afwisseling in het lawaaierige leven dat we als mensen (soms) leven. Maar lawaai kan soms ook voor energie zorgen. En dan kan de uitspraak ‘Feel the energy!‘ wel eens heel letterlijk genomen worden.

Feel the energy!

Het ‘lawaai’ waarbij je de energie kan voelen is eigenlijk geen lawaai maar muziek. Er zijn heel wat soorten muziek en sommige mensen durven van de ene of andere muziekstijl dus wel eens zeggen dat het ‘lawaai’ is. Zoals al eerder vermeld op deze blog, is mijn muzieksmaak enorm uitgebreid. Dit gaat van kleinkunst over pop tot de hardere stijl in rockmuziek en elektronische muziek.

Er gaat dan ook geen dag voorbij of er staat hier thuis, in de auto of op het werk muziek op. Van de radio ‘s morgens bij het ontbijt, tot spotify-afspeellijsten of muziek op YouTube. Soms staat het gewoon op de achtergrond te spelen, andere keren draaien we het volume iets hoger. Af en toe durven we ook wel eens een dansje placeren of luidkeels mee te zingen. Al raad ik aan om bij dat laatste oordopjes te dragen voor jullie eigen veiligheid.

Update my energy level

Het is dus duidelijk dat dankzij muziek mijn energiepijl altijd wel kan bijgevuld worden. En volgende nummers zijn daar een voorbeeld van.

Nora en Pure – Wetlands

Nog een vrij recent nummer, rustig maar toch geeft het mij een relax gevoel.

Arsenal – Saudade

Een klassieker ondertussen van Arsenal en zeker bij live concerten eentje waar je enorm veel energie van krijgt.

Tourist leMC – We Begrijpen Mekaar

Kiekevel telkens als ik dit nummer hoor, maar ook meezingen. Een tekst met zoveel betekenissen en dus echt top!

Brennan Heart & Jonathan Mendelsohn – Coming Back To You

Afronden doen we met een iets ‘hardere’ plaat. Maar ook eentje met een prachtige tekst trouwens.

Pin it
Feel the energy!

Q: Wat geeft jullie energie?


Deze blogpost schreef ik naar aanleiding van het eerste thema (Positiviteit & energie) van de BlogBoost Najaarschallenge. Bij deze bloggers kan je ook lezen.

Uitgelichte afbeelding: Ahmad Dirini op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties