Arsenal
Avondje uit Favorites Muziek

De beste concerten van het afgelopen decennium

Het afgelopen decennium, althans het decennium dat gebruikt wordt in de media, zijn we af en toe eens naar en concert geweest. Maar wat was nu de top 3 van de bezochte concerten volgens mij?

3) Night of The Proms

In 2015 trokken we nog eens naar de Night of the Proms. Wat was dat lang geleden. Een evenement dat bijna jaarlijks bezocht werd tijdens onze studententijd, maar dat sindsdien toch wat van zijn pluimen is verloren. Althans dat blijkt uit het aantal concerten en de uitzendingen die wij op TV zagen. Voor de editie van 2015 zag de affiche er redelijk goed uit, dus waagden we de uitstap naar het Antwerpse Sportpaleis. Het was een fijne avond en hebben zowaar terug genoten van het concept. Een terechte derde plaats voor NOTP.

2) Tourist leMC: Lotto Arena & Openluchttheater Antwerpen

Het afgelopen decennium zagen we ‘den Tourist’ twee keer op zijn eigen concert. Eén keer in het Antwerpse Openluchttheater en één keer in de Lotto Arena. Twee topconcerten met elk zijn eigen karakter. In het Openluchttheater zorgde de zomerse warmte en de setting voor een zwoel feestje. Terwijl het concert in de Lotto Arena, ondanks de grote zaal, toch iets intiemer aanvoelde. Maar beide concerten verdienen dan ook wel een mooie tweede plaats.

1) Arsenal in de Lotto Arena

Een concert dat afgelopen decennium mijn ‘all time favourite’ (Faithless in’t Sportpaleis) van de troon heeft gestoten is toch wel het optreden van Arsenal. De Belgische band wist, ondanks het tragische wegvallen van één van de bandleden, een waanzinnig goed optreden neer te zetten. Van zwoele beats, tot rustige kippenvelmomentjes. Een concert waar ik nog steeds aan terugdenk bij het horen van hun muziek op de radio of in mijn Spotifylijst. Terecht op nummer 1!

Naast deze concerten gingen we bijvoorbeeld ook nog, samen met de dochter, naar enkele optredens van Kapitein Winokio. En zagen de vriendin en de dochter ook nog Stan Van Samang het beste van zichzelf geven.

Q: Wat was jullie beste optreden/concert van het afgelopen decennium?

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties