Sun, Sea, Sand
Creatief De Online Wereld Projecten

Sun, Sea, Sand: the making of

Af en toe pruts ik wat in Photoshop. Zo ontwerp ik al enkele jaren onze kerstkaartjes zelf, of een uitnodiging voor een familiefeestje. Maar ook de uitgelichte afbeeldingen op mijn blogs maak ik in Photoshop. Toen ik onlangs op de Facebookpagina van Adobe Benelux een leuke contest zag staan, werd mijn fantasie geprikkeld. Zeker met het leuke lettertypes waarmee je aan de slag moest/kon gaan in het ontwerp van een logo.

Niet dat ik zo’n ongelooflijke specialist ben in Photoshop, doch had ik direct wel een ideetje in mijn hoofd. Zeker met het mooie weer dat ons land al enkele weken in de (hout)greep houdt. De keuze viel op een zomers ontwerp met de elementen “ZON – ZEE en STRAND”. Na wat gebrainstorm, kwam er in mijn gedachten wel een leuk ontwerpje te voorschijn. Maar zoals ik al had gezegd zijn mijn ontwerpskills niet echt goed. Dus ging in bij Big G op zoek naar hulpmiddelen om mijn ontwerp tot stand te brengen.

Windmolen

Op een zomerstrand zie je regelmatig kinderen spelen met een windmolentje. Perfect dus om ook in mijn ontwerp te verwerken. Maar hoe pak je dat aan? Hier in onze buurt zie je heel wat vrachtwagens van de firma Van Moer Logistics rondrijden. Het logo van deze firma deed mij direct denken aan een windmolentje van op het strand. Dus nam ik het logo van deze firma en ging ik aan de slag. Een beetje draaien, andere kleurtjes (#7dd0b6, #e38690 en #1d4e89) en nog wat extra vormen werden toegevoegd om tot het resultaat van de windmolen te komen.

Zon, zee en zand

Voor de zon, de zee en het strand gebruikte ik twee afbeeldingen die ik tegenkwam in de grote Big G afbeeldingen bibliotheek. Zo werd de zon geleend van een afbeelding op Down Town West Palm Beach. Deze paste perfect in het concept wat ik voor ogen had. En was niet zo’n zon met een gezicht waar je er duizenden van op Google terug kan vinden.

Voor de zee en het strand was het langer nadenken hoe ik het zo integreren in mijn ontwerp. Zo ik golfjes en een korrelstrand gebruiken, of zou ik het eerder strakker aanpakken? Vragen waar ik niet direct raad mee wist. Tot ik op het logo van Beach Bonkers stootte. Een ideale belijning vond ik hierin om zowel de lucht, als het water, als ook het strand uit te maken. Kleuren aanpassen (#2798a8, #54bebc en #ead98d), vergroten en wat extra schuiven met bepaalde delen, bezorgde me de “perfecte” achtergrond voor mijn ontwerp.

Tekst

Voor de tekst kon je bij deze contest kiezen uit twee lettertypes nl Joschmi en Xants. Beide fonts zijn terug te vinden in de uitgebreide database van Adobe Typekit. Ik koos voor Joschmi een lettertype gebaseerd op de Bauhaus stijl. Dit lettertype paste qua stijl helemaal met wat ik in gedachte had voor het ontwerp. Zeker nu met de golvende achtergrond en het windmolentje. Qua kleuren koos ik zomerse pastelkleuren die perfect aansluiten bij het woord. Zo is ‘SUN’ in Tangarine Orange (#f69265), voor ‘SEA’ koos ik dan weer voor Aquamarine (#9dc6d8) en bij ‘SAND’ vond ik Toasted Almond (#d2b29b) goed passen. Het kleurenpalet vond ik via pinterest bij Girly Businesscards.

Het eindresultaat

Met al deze elementen samen, kwam ik tot onderstaand resultaat. Niet direct een prijswinnaar, maar zelf ben ik best wel tevreden van het ontwerp. Zeker omdat het ook op korte tijd gemaakt is. Moest ik meer tijd hebben gehad, dan kon ik misschien meer aandacht besteed hebben aan de details van bv het strand, de zon en het water. Maar voor nu geef ik mezelf toch een mooie 7,5/10 voor het ontwerp.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties