#kleingelukske
Gedachtenkronkels

Kleine gelukjes, we hebben ze allemaal nodig

Het zijn rare tijden, daarover is ondertussen al heel veel geschreven en gesproken. Cultuur is grotendeels afgeschaft, shoppen is afgeschaft, restaurantbezoek is afgeschaft, … Het is niet allemaal makkelijk om dragen, zeker niet voor mensen die het al wat moeilijker hadden, voor onze kinderen en jeugd, voor … Maar gelukkig zijn er nog wel ‘kleine gelukjes‘ waaraan we ons (soms) kunnen optrekken.

Zijn ze belangrijk?

Ik ben geen wetenschapper, dus ik zou niet weten of ze effectief belangrijk zijn voor een mens. Doch denk ik wel dat ze een verschil kunnen maken in de gemoedstoestand van ons allen. Ze zorgen niet alleen voor energie, maar ze zorgen er ook voor dat er gelukshormonen worden aangemaakt in je lichaam. Bovendien zijn die kleine dingen die je gelukkig maken handige ‘houvastjes‘ in deze moeilijkere tijden.

#kleinegelukjes

Maar wat zijn nu de kleine dingen die mij (een beetje) gelukkig maken? Awel ik zal er enkele met jullie delen. Misschien herkennen jullie er ook wel bepaalde die voor jullie tellen.

🍀 Een bedankje krijgen als je een voetganger/fietser laat oversteken
🍀 Een (glim)lach krijgen van iemand, ook al is het achter een mondmasker, als je iemand tegenkomt op straat of in de winkel
🍀 Iets lekkers van bij de bakker samen met een tasje koffie
🍀 Muziek op de achtergrond
🍀 Een uitstapje kunnen doen (in betere tijden)
🍀 Uitgebreid aperitieven met het gezin

Q: Wat zijn jullie ‘kleine gelukjes’?

Kamp je met ‘donkere gedachten‘ of zie je het even niet zitten. Er zijn heel wat instanties die een luisterend oor bieden. En probeer ook te praten met mensen in je omgeving.

  • Zelfmoordlijn: bel 1813 of contacteer hen via chat op hun website.
  • Tele Onthaal: ook bij Tele Onthaal bieden ze jou een luisterend oor. Ben hen op 106 of via chat op hun website.
  • Awel: de vroegere jongerentelefoon is er ook steeds voor jullie. Via chat, mail of telefoon op 102.
Pin it
Kleine gelukjes

Deze blogpost schreef ik naar aanleiding van het vierde thema (Kleine gelukjes) van de BlogBoost Najaarschallenge. Bij deze bloggers kan je ook lezen.

Uitgelichte afbeelding: Yan Ming op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties