#ouderzonden: Luxuria
Gedachtenkronkels Projecten

Jezelf graag blijven zien #ouderzonden

Enige tijd geleden vroeg Annelore (Compleet Geluk) mij of ik zin had, als ‘jonge’ papa, om mee te bloggen over #ouderzonden. Een project van haar en Romina (Big City Life). Ik had iets daarvoor al het bericht van Romina zien verschijnen en het leek me toen al iets om eens na te denken over het ouderschap. Na denken over het ouderschap klinkt misschien wat zwaar, het is eerder het ouderschap aftoetsen aan de zeven hoofdzonden nl. Superbia, Avaritia, Luxuria, Invidia, Gula, Ira en Acedia. De komende weken zal ik dus samen met heel wat andere bloggers vertellen over mijn #ouderzonden. Deze week zijn we aan beland bij de derde hoofdzonden nl. Luxuria.

Luxuria (onkuisheid – lust – wellust) – 15 februari
Wat doe je om jezelf graag te blijven zien en dit over te brengen aan je partner nu je in de eerste plaats vooral ‘ouder van …’ bent?

Luxuria

Een zeer moeilijke vraag deze week. Als ouder van … ben ik mij zeker niet anders gaan kleden of doen zoals daarvoor. Of misschien toch, maar dat heeft dan vooral met de leeftijd te maken. Naarmate je ouder wordt gaat je kledingsstijl ook wat evolueren. Zo zal ik nu, ten opzichte van vroeger, veel minder hoodies aantrekken en t-shirts. Een leuke trui gecombineerd met een polo is nu meer mijn stijl geworden. Toch nog jong en sportief maar niet meer zo jeugdig. Al zullen andere hier misschien het hunne wel van denken. Misschien moet Jani mij maar eens modetips en stijladvies geven.

Maar wat doe ik juist om het zelf graag zien over te brengen naar de partner? Gewoon mezelf blijven. Doch moet ik mij wat meer scheren volgens de vriendin. Zij is niet zo’n fan van de stoppelbaard look. En na een tweetal dagen ben ik het persoonlijk ook wel beu en voelt het voor mij ook niet meer aangenaam. Ik scheer me dus niet elke dag maar laat het ook nooit te lang komen. Qua kapsel kies ik sinds enkele jaren voor een makkelijk en goed kort kapsel. De weerborstels in mijn haar zorgen er voor dat als het wat langer is, het zowat elke dag een “badhairday” is. Ik ben namelijk gezegend met twee leuke weerborstels. Eentje van achter, waardoor daar het naar alle kanten wijst. De weerborstel vooraan zorgt er dan weer voor dat er een kuif wordt gevormd waar tante Sidonia uit Suske & Wiske jaloers zou op zijn.

 

 

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties