Tourist LeMC in de Lotto Arena
Avondje uit Muziek Yentl

Tourist LeMC: een vijf sterrenconcert

Een jaar geleden kochten we kaarten voor het concert van Tourist LeMC. Oorspronkelijk stond dit concert geprogrammeerd op 11 februari 2022. Maar zoals zoveel concerten en evenementen werd ook dit door de COVID-19 maatregelen uitgesteld. Toch was uitstel in dit geval geen afstel. Een maandje later dan voorzien kon, dankzij de versoepelingen, het concert dan toch plaats vinden. En dit nog eens uitgerekend op de vriendin haar verjaardag. Wij trokken dus op vrijdag 18 maart richting de Lotto Arena in Antwerpen om na meer dan twee jaar nog eens een concertje bij te wonen.

Voorprogramma

Onze dochter had al enkele concertjes van bv de Ketnetband of Kapitein Winokio meegemaakt. Maar dit optreden van Tourist LeMC was haar eerste volwaardige concert. We vonden het dan ook wel fijn voor haar om er op tijd te zijn zodat ze ook nog het voorprogramma kon meemaken. Het voorprogramma op vrijdag, want zaterdag was er nog een tweede show, was Kids met Buns. Met hun indiepop wonnen ze vorig jaar ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel. Het is niet direct onze stijl van muziek, maar om op uw 22ste al voor een goed gevulde Lotto Arena te staan. Respect!

Kippenvel momenten

Dat een concert van Tourist LeMC goed is, dat wisten we al van zijn vorige optreden in de Lotto Arena en het Openluchttheater Rivierenhof. En ook nu beloofde het er weer ‘boenk’ op te zijn. Al was het natuurlijk afwachten hoe het publiek zou reageren na zo’n twee jaar bijna concertloos te zijn. Wat al een beetje duidelijk was bij het voorprogramma, bleek ook bij het optreden van Tourist waar. Het publiek had er echt zin in. Al vanaf de eerste noten van het openingsnummer ‘Amice’ werd er duchtig meegezongen.

Tourist LeMC

Nadien volgde een mooie mix van songs uit zijn nieuwe album Niemandsland en oudere tracks uit zijn vorige albums. De meeste in een speciale live versie gegoten. En dat zorgde meermaals voor kippenvel. Zeker ook dankzij de achtergrondzangeres die o.a. bij Niemandsland met haar indrukwekkende stem het publiek toch even stil kreeg.

Marta

Tourist & Marta

Als je denkt dat een topavond, geen extra hoogtepunten kan hebben, dan ben je bij Tourist aan het verkeerde adres. Het refrein bij ‘Adem’ werd op zijn laatste album ingezongen door zijn vrouw Marta. Zij verzorgde tevens ook de prachtige albumhoes. Maar ook live kan ze behoorlijk haar mannetje staan. Ze verraste het publiek om ook in de Lotto Arena samen met haar wederhelft het prachtige ‘Adem’ live te brengen. We werden omvergeblazen door zoveel liefde op het podium.

Wally

Wally

Nog was het niet genoeg. Na nog enkele hits die het publiek harder en harder mee zong, met o.a. Pasie Pasief, kwam het orgelpunt van de avond. Niemand minder dan Wally kwam een gastoptreden geven. Het dak van de Lotto Arena ging er letterlijk af bij het respect van het publiek voor deze zanger met zijn specifieke klankkleur in zijn stem. Samen met Tourist sloot hij de avond af met het zeer toepasselijke ‘Horizon’, de hit waar beide artiesten weken lang op de eerste positie stonden in de Vlaamse Ultratop.

De hit kreeg na de aanslagen in Brussel een speciale betekenis en ook nu zorgde het voor een mooi steunmoment voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Zeker ook met de aangepaste verlichting. Het publiek ging er nog een laatste keer volledig voor en het laatste kippenvel moment van de avond was een feit.

Ik heb al heel wat concerten kunnen bijwonen in mijn, nog jonge, leven. En dit optreden van Tourist LeMC komt zeker in mijn top 3 van beste concerten die ik al gezien heb. Hoe de Antwerpse troubadour zijn songs telkens weet aan te passen voor een live publiek is knap. Hoe het publiek helemaal mee is met zijn muziek is ook fantastisch. Zeker na een hele lange concertloze periode had het publiek er duidelijk zin in. En die wisselwerking tussen de zaal en de artiest zorgde voor een 5 sterren concert. Of zelfs een 5+.


Foto’s: eigen foto’s
Disclaimer: Tickets kochten we zelf en voor de dochter hadden we gepaste gehoorbescherming voorzien.
Dit bericht bevat enkele affiliate links.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties