We zijn hier thuis nogal grote liefhebbers van pasta gerechten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dergelijk gerecht meerdere keren per maand wordt klaargemaakt. Naast de standaard spaghetti met ‘bolognesesaus’ is één van de favorieten pasta met zalm in een romige tomatensaus. Dit receptje maak je op een kwartier à 20 minuten klaar. Bovendien is het zeer lekker en kan het naar smaak worden aangepast. Zo kan je de saus bv nog pikanter maken. Of kan je het nog afwerken met een takje ‘groen’ of wat gemalen kaas. Ben je geen fan van garnalen, kan je deze ook zonder problemen achter wegen laten en eventueel zelfs vervangen door enkele mosseltjes.
Moeilijkheid: makkelijk
Bereidingstijd: +/- 20 minuten
Beoordeling:
Benodigdheden:
- pasta (bv Tagliatelli, Farfalle, Conchiglie, Linguine, …)
- olijfolie
- 1 geperst teentje knoflook
- zongedroogde tomaten
- 2 dl room
- 1 blikje tomatenconcentraat
- het sap van 1 limoen
- 2 dl groentebouillon
- 4 verse tomaten
- 200 gram gerookte zalm
- 1 lente-uitje
- klein doosje grijze garnalen (+/- 100 gram)
- peper en zout
Bereiding:
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak er 1 geperst teentje knoflook even in aan.
- Schep er 4 eetlepels zongedroogde tomaten in stukjes door, samen met 2 dl room, het sap van 1 limoen en 2 dl groentebouillon. Laat 10 minuten sudderen.
- Voeg het blikje geconcentreerde tomaat toe en roer het er zachtjes onder.
- Schep er daarna 2 verse tomaten in partjes, 200 gram gerookte zalm in reepjes en 1 lente-uitje in ringen door.
- Laat even goed door verwarmen.
- Kook ondertussen de pasta in een licht gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verdeel de pasta op de borden en schep er de saus over.
- Werk af met de grijze garnalen.
Bron: Dit recept van ‘pasta met zalm in een romige tomatensaus” komt uit Libelle en werd aangepast door Jeroen.