Lunch Garden
De wijde wereld in Koken met Herrie!

Lunch Garden: Fastfood maar dan net iets anders

Een woensdag ergens in december 2019, in plaats van ’s middags thuis te eten, trokken we richting de Lunch Garden in Burcht. Ik kon me de oude Lunch Garden nog herinneren met niet zo smakelijke grootkeukenmaaltijden. Het was dus met een bang hartje dat we uit de auto stapten en richting de ingang van het restaurant wandelden.

Verfrissend interieur

Aan de buitenzijde van het restaurant (we bezochten ondertussen ook deze in Oostakker) lijkt het nog steeds op de oude versie die we kenden van enkele jaren geleden. Maar … wat was het een verrassing toen we de deur openden. Een nieuw verfrissend interieur en geen kille jaren ’80 refter. Er werd gewerkt met veel hout en er zijn verschillende hoekjes met stopcontacten waar je bv een smartphone of laptop kan opladen. Ideaal dus ook voor studenten of werknemers tijdens hun middagpauze.

Het menu

We kenden de Lunch Garden van vroeger en toen bestond het menu (in onze ogen) voornamelijk uit Vol-au-vent en balletjes in tomatensaus. Deze klassiekers staan nog steeds op de menukaart heden ten dagen, maar werd aangevuld met wok en pasta. Daarnaast zijn er ook maandelijks enkele suggestiemenu’s. Ook vlees dat à la minute gegrild wordt staat op de kaart. Een ruime keuze dus. Bovendien worden ook de kindjes niet vergeten met hun eigen kindermenu waarin er keuze is tussen vijf verschillende gerechtjes.

Smaak vroeger vs nu

Als kind gingen we af en toe eens naar de Lunch Garden. Wat ik van toen nog herinnerde was dat de smaak toen wel doenbaar was, maar dat het toch meer leek op een grootkeuken. Het was dan ook met een klein hartje toen de eerste hap werd genomen. Gelukkig was, net zoals het interieur, er ook deftig gewerkt aan de smaak van de gerechten. Het smaakte niet zoals in een sterrenrestaurant, maar alles was goed afgekruid, warm en vers. Zelf heb ik toen de cannelloni met ricotta en spinazie gekozen, de vriendin koos voor een steak van de grill en de dochter voor de balletjes in tomatensaus. Alle porties waren ruim voldoende en goed warm. Ook de steak was perfect gebakken en zonder ‘vreemde objecten’ (zoals de vriendin het altijd zo mooi omschrijft). Een verrijking met vroeger dus.

Terugkeren?

Was de ervaring van de vernieuwde Lunch Garden ons bevallen? Zouden we nog eens terug keren? Het antwoord is: ja! De gedachten aan de oude Lunch Garden werden met het nieuwe bezoekje weggevaagd. De keten heeft zijn best gedaan om zich terug in de markt te plaatsen. Je moet geen sterrenniveau verwachten, maar de gerechten zijn zeker smaakvol. Het is de ideale afwisseling wil je snel iets eten zonder direct terug te vallen op een Mc Donalds, Burger King of frituur. We zijn dan ook de afgelopen tijd enkele malen gestopt bij de Lunch Garden op momenten wanneer we wat minder tijd of zin hadden om te koken. En telkens beviel het eten ons. Ons zal je dus nu wel eens in de Lunch Garden zien ipv in de plaatselijke Mc Donalds.


Disclaimer: Deze blogpost werd deels mogelijk gemaakt door The Insiders, die er voor zorgden dat we één maal tegen verminderd tarief konden gaan eten bij Lunch Garden.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties