Tijdens één van de afgelopen werkweekends van Jeroen besloot Stephanie haar baktalent nog eens boven te halen. Uit één van de vele recepten die we hebben koos ze voor een appel-amandelcake. Een zeer smeuïge cake met een leuke amandeltoets. Een echte aanrader als vier uurtje bij de koffie.
Moeilijkheid: makkelijk
Bereidingstijd: +/- 1 uur, 20 minuten
Beoordeling: 5/5
Benodigdheden:
- 300 gram zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- 200 gram boter
- 200 gram fijne suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- sap van 1/2 citroen
- 4 appels (bv goudrenetten)
- 4 el abrikozencompote
- 50 gram geroosterde amandelschilfers
- boter en bloem voor de vorm
Bereiding:
- Roer de zachte boter wit-romig samen met de suiker en de vanillesuiker. Voeg er een na een de eieren aan toe. Roer telkens goed glad.
- Doe er in een keer de gezeefde bloem bij. Roer tot een glad beslag.
- Schil de appels. Verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in niet te fijne partjes en besprenkel ze met citroensap. Leg de appelpartjes dakpansgewijs op het beslag. Bak de cake 1 uur in een voorverwarmde oven op 150°C.
- Bestrijk de bovenkant van de nog warme cake met abrikozencompte en strooi er dan amandelschilfers over zodat ze mooi blijven kleven.
- Strooi poederzuiker over de cake voor het serveren.
Q: Hebben jullie al eens een appel-amandelcake gemaakt?
Bron: Libelle