HelloFresh
Koken met Herrie!

HelloFresh: is het iets voor ons?

De afgelopen jaren hebben we steeds zelf onze inkopen gedaan voor het weekmenu. De maaltijdboxen lieten we links liggen. Maar de laatste tijd betrapte ik me er op dat ik regelmatig eens naar de menu’s ging kijken van de verschillende maaltijdboxen. Toen de vriendin onlangs vroeg of het niets voor ons was, vond ik de tijd rijp om het toch eens te gaan proberen. Met een kortingscode van HelloFresh ging ik aan de slag om de eerste weekmenu’s samen te stellen.

HelloFresh

Bij, het van oorsprong Duitse HelloFresh, kan je tot 6 maaltijden per week bestellen, en dit van 1 tot zes personen. Wij kozen om te starten met 3 maaltijden per week voor 3 personen. Elke regio heeft zijn vaste leveringsdag. Wil je de maaltijdbox op een andere dag laten leveren dan kan dit mits een kleine toeslag. Prijs per maaltijd per persoon is ongeveer 6€. Dit hangt van de maaltijden af die je besteld, want sommige gerechten hebben een meerprijs. Dit staat wel telkens goed vermeld bij het betreffende gerecht.

Heb je een weekje vakantie in het verschiet of geen zin in een maaltijdbox, geen probleem. Op zo’n moment kan je de leveringen zonder problemen pauzeren. Is er een week waarin een extra gerecht je aandacht triggert, dan kan je perfect een extra maaltijd toevoegen aan je box. Een dag voor de levering krijg je per mail het uur van levering door. Dit staat ook op de website bij je menu overzicht. Heb je de ook de HelloFresh app? Dan krijg je zelfs een push-melding van de leveringsperiode.

HelloFresh markt

Naast de maaltijdboxen hebben ze bij HelloFresh ook een ‘Markt’ waarbij je andere producten aan je box kunt toevoegen. Op deze ‘Markt’ vind je meer dan 400 producten waarbij je kan kiezen uit snelle maaltijden, gevarieerde ontbijt- en lunch opties, voedzame tussendoortjes tot lekkers voor bij de borrel of een makkelijk dessertje. Het fijne is dat deze producten ook gewoon samen met je box worden geleverd. Makkelijk en tijd bespaard!

Naast losse producten kan je op de ‘Markt’ ook boxen vinden die meer dan één product bevatten. Bovendien is de inhoud hiervan elke week anders. Denk dan bijvoorbeeld aan een Fruitbox (14/25 stuks fruit) of een Ontbijtbox (5x ontbijt voor 2 personen). Of zelfs een box samengesteld met een aantal aantrekkelijke productcombinaties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een luxe borrelplank, een ontbijtbowl met bosvruchten en granola, of de ingrediënten om wentelteefjes te maken.

Bij HelloFresh heb je wekelijks keuze uit zo’n 30-tal recepten. De gerechten gaan van snel, over familierecepten tot zelfs veggie. Bij het starten kies je welke soort gerechten jouw voorkeur genieten. Dit kan je nadien ook makkelijk aanpassen. Wekelijks krijg je dan, aan de hand van het aantal maaltijden dat je koos, gerechtjes voorgesteld volgens jouw profiel. Je kan deze gerechten tot een kleine week op voorhand aanpassen. Telkens staan de menu’s voor de vier weken komende weken klaar in je account. Tijd genoeg dus om je volgende boxen samen te stellen.

In de maaltijdbox zitten steeds alle ingrediënten die je nodig hebt om een maaltijd te bereiden: verse groentjes, vlees (of vleesvervangers), kruiden zoals basilicum, … De basisingrediënten zoals peper, zout, balsamicoazijn, … dien je nog wel zelf in huis te halen.

Eerste box

De eerste box ontvingen we op dinsdag en dit perfect rond het afgesproken uur. De vaste ronde is bij ons in het dorp op woensdag, wat in onze weekplanning niet optimaal is. Dus kozen wij om drie Hello Fresh-recepten te laten leveren en de andere dagen zorgen we dan zelf voor een (afhaal)maaltijd. Het menu in onze eerste box bestond uit: Broodje hamburger met Italiaanse twist, Foccacia met gehaktballetjes en mozzarella, Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen.

De box werd geleverd door een vriendelijke dame, die zelfs nog extra uitleg gaf over het concept omdat het onze eerste keer was. De ingrediënten zitten mooi per recept samen in een papieren zak. Daarnaast bevat elke doos een omslag met de bereidingswijze voor de verschillende bestelde maaltijden. Ook een overzicht voor de maaltijden van de komende week krijg je standaard mee. Af en toe zit er ook het HelloFresh magazine bij, of een staaltje van één of ander product. Zo ontvingen we al een alcohol vrije aperitief (ja het is Tournée Minerale deze maand). Ook krijg je kortingsbonnetjes zodat je vrienden en kennissen kennis kan laten maken met deze maaltijdboxen.

Oordeel

De keuze aan verschillende maaltijden is voldoende groot. Waarbij ook het grote aantal van veggie-maaltijden opvallend is. Ook fijn is dat je bij de menu-keuze een extra maaltijd kan toevoegen. Zo heb je een extra dag eten of kan je bezoek ontvangen zonder je zorgen te maken over wat je ze gaat voorschotelen. De gerechten zijn met zorg samengesteld en bevatten veel groentjes. Samen met de variatie zorgen ze voor een gezonde maaltijd.

Onze eerste maaltijdbox bevatte voldoende vlees en groentjes. Ook de broodjes, bij twee van onze gerechten, waren enorm lekker van smaak. Dankzij de duidelijke receptfiches is het klaarmaken van de maaltijden eigenlijk kinderspel. Zelfs de dochter vindt het ondertussen leuk om samen te koken. Bovendien vindt ze de gerechten die we tot hiertoe hadden ook goed qua smaak en had ze meer dan genoeg. Haar oordeel na 5 maaltijden van deze maaltijdbox is een dikke 9 op 10. En daar kunnen we ons alleen maar bij aansluiten.

Wij gaan de komende weken zeker nog genieten van de maaltijdboxen van HelloFresh. Het is niet alleen makkelijk om niet echt meer over een maaltijd hoeven na te denken. Het zorgt ook voor meer afwisselingen in onze weekmenu’s. En nog een pluspunt … we eten terug meer groenten!

Q: Zijn jullie al ‘into’ maaltijdboxen? Of houden jullie de boot nog af?


Uitgelichte afbeelding: HelloFresh

Disclaimer: Dit bericht bevat affiliate links. De maaltijdboxen werden zelf betaald en de mening is volledig onze ervaring met HelloFresh.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties