Geocachen
De wijde wereld in

Geocachen: de moderne schattenjacht!

Met dank aan De Zoete Zusjes (en Jolien & Jenno) ontdekte de dochter het geocachen. Dus nu wil ze regelmatig op ‘schattenjacht’. Maar wat is dat nu juist geocachen? En hoe is het bij ons al gelopen?

Wat is geocachen?

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de echte wereld elkaar tegenkomen. Je zoekt een schat op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en een GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel. Dat maakt het juist leuk aan deze ontdekkingstochten. Ook zijn er verschillende soorten ‘caches‘ die je kan zoeken. De verschillende soorten staan aangeduid op de kaart met voor elke soort een ander symbooltje.

Onze eerste ‘cache’

1ste geocache

Op het einde van de grote vakantie gingen we wandelen in het Grenspark De Kalmthoutse Heide. De dochter had gehoopt om tijdens onze wandeling enkele schatten te kunnen zoeken. Tot onze spijt, maar misschien maar goed voor de natuur, zijn er in het grenspark zelf geen geocaches om te zoeken. Op het einde van onze wandeling hebben we dan maar een extra lus gemaakt om onze eerste ‘cache‘ te gaan zoeken. Een rondje van zo’n 4km extra boven op de 8km die we reeds hadden afgelegd. En dit zonder klagen van de dochter, want opgewonden om haar eerste schat te zoeken.

Met de kaart vanuit de app in de aanslag trokken we via enkele boswegeltjes richting de geocache. Een mooie wandeling vanaf de parking van het grenspark Kalmthoutse Heide. Toen we bijna bij de schat aangekomen waren en de tip nog eens gelezen te hebben, maakte we een inschattingsfout. Hierdoor liepen we weg van de ‘cache’. We kropen dan maar door de struiken om terug dichter bij de cache te raken. Dit lukte maar wat bleek. Hij lag toch aan de andere kant van de struik en eigenlijk zaten we per ongeluk ook op een privéweg (oeps, sorry eigenaar, het was niet de bedoeling). Dus weer op avontuur door de struiken om uiteindelijk wel aan de schat te raken. Eind goed, al goed. En de dochter …. ? Die was zo fier als een gieter natuurlijk met het vinden van haar eerste geocache.

Een nieuwe schattenjacht

Na onze eerste succesvolle poging, trokken we op een zonnige zondag onze wandelschoenen aan om in het prachtige Poperinge ook enkele ‘caches’ te zoeken. Aan de hand van de kaart had ik een korte wandeling uitgestippeld met een drietal geocaches in verwerkt. Dus vol goede moed op zoek. Maar twee van de drie ‘caches’ waren ofwel te goed verstopt ofwel verdwenen. Geen idee eigenlijk waarom we ze niet konden vinden. Maar niet getreurd er komen nog dagen aan om op schattenjacht te gaan. Dus binnenkort eens in eigen omgeving op zoek gaan naar enkele ‘caches’.

Q: Zijn jullie al eens op geocache tocht geweest?

Pin it
Geocachen

Uitgelichte afbeelding: Martin Lostak op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8 november 2020 21:40

Lang geleden eens gedaan met vrienden, ik vond het erg leuk en zou het best meer willen doen, jammer genoeg ben ik de enige