De wijde wereld in Foto's

Een dagje Disneyland Parijs

Woensdag trokken we er een dagje op uit. Dankzij gratis kaartjes konden we een dagje genieten van de sfeer in Disneyland Parijs. Na een mistige rit richting Parijs kwamen we omstreeks 11u aan in Disneyland. We parkeerde onze auto op de parking van het TGV-station en trokken dan richting ingang. Hier werd onze rugzak gecontroleerd op “wapens” en na deze controle konden we de sfeer gaan opsnuiven. Via Mainstreet wandelde we richting Frontierland. Hier gingen we griezelen in de “Phantom Manor”. Na het gegriezel ging het dan richting Adventure Island. In Adventure Island beleefde we de aanval van woeste piraten in “Pirates of the Caribbean”.

Ondertussen was het reeds middag en was het tijd om te eten. We deden dit in Fantasyland. Na het eten, buiten op het terras, besloten we om “Peter Pan’s Flight” uit te proberen. Met een piratenschip vlieg je over en door Nooitgedachtland en beleef je de avonturen van Peter Pan. In Fantasyland zochten we ook nog onze weg door “Alice’s Curious Labyrinth”. Na dat we hier waren uitgeraakt, kon de toch verder gaan naar “It’s a small World”. Een muzikale wereldreis per boot waarbij je ogen te kort kwam.

Na Fantasyland wandelde we naar Discoveryland. Het was ondertussen reeds 16u en hadden nog een uurtje over tot de Disneyparade. Bij “Buzz Lightyear Laser Blast” was de wachttijd 45 minuten en het werd daarom de laatste attractie voor de parade. “Buzz Lightyear Laser Blast” is een soort spel waarbij je gewapend met een laserpistool door een verhaaltje van Buzz Lightyear rijdt. Jeroen won dit spelletje tegen Stephanie.

En dan was het zover. De grote “Disney’s Once Upon a Dream Parade” reed door het park. Met zicht op het sprookjeskasteel genoten we van dit spektakel. Na de parade vertrokken we dan rustig via Mainstreet en zijn Disneywinkeltjes naar de Disney Studio’s. Veel tijd om dit park te bezoeken hadden we niet meer, maar er was toch nog tijd over om de “Studio Tram Tour: Behind the Magic” te doen. Met een soort tram rijdt je door stukken filmset waarbij je o.a. een leuke beleving krijgt op “Catastrophe Canyon”.

Na dit kort bezoek aan de Disney Studio’s was het dan tijd om richting België te rijden. Maar niet vooraleerst we onze hongerige magen hadden gevuld in de Disney Village. Na het avondeten wandelde we dan rustig naar onze auto met op de achtergrond nog het vuurwerk vanuit de Disney Village. Het was een leuk dagje waarbij we, door de zwangerschap van Stephanie, de wilde attracties links lieten liggen. Volgend jaar gaan we nog een keertje terug om de rest van de Disney Studio’s te bezoeken en enkele shows te bekijken. Enkele sfeerfoto’s kan je zoals gewoonlijk vinden op onze fotopagina.

Tip: goedkoper parkeren doe je op de parking van het TGV-station.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties