Yentl

Yentl: de eerste spuitjes

Vorige week donderdag, 26 juli, moesten we terug naar Kind en Gezin. Deze keer kreeg Yentl haar eerste spuitjes.

Daar toegekomen werd ze eerst gewogen en gemeten. Ze woog 5kg 340gram en mat 60cm op de lat. Onze meid behoort tot de 75% van gewicht en tot de 10% grootste. Een flink meisje dus.

Hierna was het tijd om naar de dokter te gaan. Ze werd onderzocht, ademhaling en hartje waren ok. Daarna was het grote moment aangebroken, de spuitjes. Ze kreeg twee prikjes, in elke bil eentje, en dan nog een spuitje met vloeistof langs haar mondje voor het Rotarix-virus. De spuitjes waren verplichte. Bij het toedienen van het Rotarix heeft ze bijna alles mooi opgedronken en bij de spuitjes gaf ze een goeie gil en keek ze boos naar de dokteres. Eens bij mama was het huilen snel gedaan. Ze is heel braaf geweest. Hierna moesten we nog bij de verpleegster voor eventuele vragen en dan mochten we naar huis.

Onze Yentl is de eerste dagen heel moe en hangerig geweest. Ze heeft hele dagen geslapen en is enkel wakker geweest om te drinken. Haar speelgoed interesseerde haar totaal niet. Ook het drinken is een probleem geweest. Ze dronk amper iets, soms eens 20, dan weer een beetje meer. Maar slechts enkele keren dronk ze de vooropgestelde hoeveelheid. Zolang we zagen dat ze op de duur terug meer begon te drinken was dit geen probleem. Ze heeft ook niet echt koorts gemaakt, het hoogste was 38,2°C. We hebben haar niets gegeven en de koorts is spontaan gezakt, na een uurtje, naar haar gewoonlijke temperatuur 37,2 – 37,5.

Ondertussen drinkt onze flinke Yentl terug wat beter en is ze terug onze lachende en spelende dochter als voorheen, gelukkig!

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties