Staycation: vuurwerkfestival Knokke
De wijde wereld in Foto's Yentl

Staycation: een overzicht

Eind augustus is de tijd van onze jaarlijkse gezinsvakantie. Voor het tweede jaar nam ik hiervoor enkele weken ouderschapsverlof op. Ook dit jaar gingen we niet op reis maar hielden we staycation. Enkele dagen gewoon thuis relaxen en wat in het huishouden doen. Andere dagen trokken we er op uit in eigen land of naar de buurlanden. Hierbij een kort overzicht van tips die je zelf ook kan doen.

Vuurwerkfestival Knokke

In ver vervlogen tijden, toen ik nog mijn onbezonnen jeugd beleefde, was het vuurwerkfestival in Knokke iets wat steevast bezocht werd. Sinds enkele jaren pikken we met het gezin deze traditie terug op. We bezoeken dan minstens één keer het festival. Dit jaar gingen we maar liefst drie keer kijken. Dit jaar ging alles gelukkig wel door, want vorig jaar werd het door de hevige wind, last minute afgelast. Eén avond reden we gewoon heen-en-weer om enkel het vuurwerkfestival te zien. De andere avonden combineerden we het met een wandeling of een uitstapje naar Sluis. En voor het festival gingen we eten in de lievelingsbrasserie van de dochter nl Royal op de zeedijk in Heist.

Bellewaerde

Een dagje pretpark is ook altijd fijn in de vakantie. Zeker op dagen dag het niet te warm is, maar toch droog. Omdat we dit jaar een abonnement hebben van Bellewaerde kunnen we ook gaan wanneer we daar zin in hebben. Tijdens onze staycation stond er dan ook weer een dagje op de planning. Bij ideale temperaturen van zo’n 23 graden en wisselend bewolkt dachten we dat het een overrompeling ging worden. Niets was minder waar. Op veel attracties moesten we zelfs niet aanschuiven. De dochter is dan ook enkele keren achter elkaar in Wakala gegaan, net als de in de Piratenboot. Alleen bij Hampi was het zo’n 30 minuten aanschuiven. Maar het is dan ook een leuke attractie.

Nausicaa & de Caps

Al een tijdje op ons to-do-lijstje stond Nausicaa. We hadden dit aquarium in het Franse Boulogne-sur-mer al eens eerder bezocht. Maar sinds dat bezoek werd er het één en ander veranderd. Tijd dus om een dagje naar Noord-Frankrijk te trekken tijdens één van de regenachtige dagen eind augustus. En regenachtig was het wel toen we vertrokken. Maar eens in Frankrijk, leek de regen wel gestopt te zijn aan de grens. Na zo’n 2,5u rijden kwamen we aan bij Nausicaa, het grootste aquarium van Europa. Naast heel wat vissen en andere waterdieren, is het bovendien een heel educatief park. Je komt er heel wat te weten over de leefgebieden van de dieren. Maar ook over wat de bedreigingen die de mens, vervuiling, klimaatopwarming, … betekenen voor heel het ecosysteem onder water. Tof wel zo’n leerrijk dagje.

Na het bezoek aan Nausicaa was het nog prachtig weer in het noorden van Frankrijk. In plaats van rechtstreeks naar huis te rijden, besloten we via de kustbaan en de Caps onze weg richting België aan te vatten. Deze ‘Grand Site des 2 Caps’ is een beschermd gebied tussen Calais en Boulogne-sur mer. Je hebt hier niet alleen een prachtig gebied om te wandelen. Deze twee punten geven je ook een prachtig zicht op de smalle doorgang tussen het Kanaal en de Noordzee. Bij helder weer, en dat was het toen, kan je met het blote oog de krijtrotsen van het Engelse Dover zien. Zeker een aanrader deze regio, ook voor een weekendje weg bijvoorbeeld.

Naast deze drie leuke trips bezochten we ook nog o.a.:

  • Rubensmarkt Antwerpen met de Waterbus
  • Boekenmarkt in Lillo met de Waterbus
  • Roermond Outlet
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties