Frits
9120 Yentl

Frits, de ongelooflijk coole klaspop!

Zes jaar geleden op, op Onze Lieve Heer Hemelvaart, werd een prachtig wondertje geboren. Nu zes jaar later is dit wondertje uitgegroeid tot een flink (maar soms wel luidruchtig) meisje. Een meisje dat in haar laatste weken van de kleuterschool zit. En dus volop uitkijkt naar een nieuwe mijlpaal in haar nog jonge leven. Zoals in vele scholen werd ook bij haar in de klas, de verjaardag gevierd. Ze kreeg een mooi t-shirt, een kroon en mocht een helpertje kiezen voor ‘haar dag’. Daarnaast krijgen ze dan rond die periode ook Frits, de klaspop, mee om een weekendje te komen logeren. En Yentl had toch wel geluk. Frits kwam logeren in het verlengde Pinksterweekend. Een weekend waar ook thuis haar verjaardag werd gevierd en er heel wat op de planning stond. Naast Frits, kreeg de dochter bovendien ook zijn logeertas mee. Een tas vol kleertjes en een boekje waarin de avonturen van Frits bij de andere klasgenootjes in beschreven staan. Dus ook wij penden (in ons geval typten) de avonturen van Frits, de ongelooflijke coole klaspop neer. Benieuwd naar Frits zijn avonturen? Geen probleem, ik laat jullie alvast meegenieten.

Frits, de ongelooflijk coole klaspop!

Het was eindelijk zover. Yentl keek al enkele dagen (of waren het nu weken) uit naar de komst van Frits, de klaspop. En vrijdag 18 mei was het zover, hij mocht mee op (verlengd) weekend. Trots als een gieter stapte ze met Frits in haar armen de schoolpoort uit, klaar om een leuk weekend te beleven.

Vrijdag

De schoolweek was duidelijk zwaar geweest. Frits was nog niet goed en wel binnen of hij had al honger. En was is er beter dan een goed stukje vlees, dacht Frits en hij probeerde meneertje Krokodil op te eten. Gelukkig voor Krokodil is Frits gestopt toen hij merkte dat het lieve groene beestje een beetje hard was om op te bijten. Dus kreek Frits een koekje in de plaats als vieruurtje.

FritsNa het vieruurtje was het weer tijd om te spelen. En met veel lawaai, ai ai mijn oren, speelden Frits en Yentl dat het een lieve lust was. Tot plots … “Komen eten!”. Het eten was klaar. Beide vriendjes smulden van een overheerlijke lasagne en met een volle maag plofte ze in de zetel. Omdat het vrijdag is mocht er iets langer opgebleven worden. Samen met Frits keek Yentl naar Belgiums Got Talent. Tot plots ….. “snurk, snurk, snurk, …”. Frits was met zijn kameraadje in de zetel in slaap gevallen 😊. Tijd om het bed op te zoeken. En dat deed Frits flink. Als een grote jonge sliep hij heel de nacht zonder tutje.

 

FLINKE FRITS!

Zaterdag

FritsEen grote verrassing hier in huis. Yentls meejtje en peejtje (*) waren aangekomen. Dus was het tijd om kennis te maken met Frits. Vol overgave werd Frits voorgesteld en kreeg hij een nieuwe outfit aan. Oei probleem! Frits heeft geen werkkledij? En toch wou hij helpen met werken. Met een slijpschijf dan nog wel. PAS OP Frits, dat is veel te gevaarlijk! Gelukkig was de slijpschijf nog niet klaar voor gebruik en kon Frits snel op een veilige afstand toekijken hoe er hard werd gewerkt.

Na het toekijken op de “bouwwerf” was het weer tijd om leuk te spelen met Yentl. Spelen met de blokken, spelen met Duplo, … Frits vindt het allemaal even plezant. Een echte speelvogel toch, die klaspop van “De Bende van 3B” 😉. Na al dat spelen en een lekker hotdog was het dan tijd om te gaan slapen. Op tijd in bed (en ja weer zonder tutje) want op zondag was het Yentls verjaardagsfeestje thuis met de familie.

Zondag

Na een deugddoende nachtrust was het tijd voor het ontbijt. Een ontbijt met koffiekoeken dan nog wel. Oooh wat smaakte dat lekker. Eentje met aardbeitjes en eentje met chocolade. Frits had duidelijk honger. Of was het eerder kracht op doen om in de keuken wat te helpen? We denken toch aan het laatste, want vol overgave werden cupcakes en een boerencake gebakken voor het feestje in de namiddag. Dat gaat smaken!

’s Middags, de zon scheen goed, werd de tuintafel en -stoelen buiten gezet. Ook de parasol werd bovengehaald en de tafel mooi gedekt. Toen alles op zijn plaats stond werd een lekkere taart tevoorschijn getoverd. Op de taart werden zes kaarsjes aangestoken die Yentl vol overgave probeerde uit te blazen. Of toch niet, wel, niet, wel, … Wat was dat nu? Die kaarsjes hadden geen zin om uit te gaan. Echte toverkaarsjes, dat vond Frits wel heel speciaal.

Frits Frits en Yentl

Maar naast het eten van taart en cupcakes, en het drinken van een frisse Ice-Tea, was er natuurlijk ook nog plaats om te spelen. Zo mocht Frits rondcrossen met de go-cart en kon hij zijn energie kwijt op de trampoline. Ooooh wat was dat fijn! Tot plots … donkere wolken aan de hemel verschenen. Vlug, vlug naar binnen, want het gaat onweren. Maar Frits is een stoere jongen, hij is duidelijk niet bang van een beetje donder en wat bliksem.

Maandag

Maandag is het toch school? Frits was helemaal in de war. Hij had niet door dat het een speciale maandag was. Een extra dagje bij de jarige, een verlengd weekend. Daar moest hij van profiteren. Een hele dag liep hij rond in zijn pyjama. Niks moest, want het was een luilekker dagje. Er werd wat met Duplo en lego gespeeld, geslapen, … Een dagje van rust want morgen is het weer school. ’s Avonds was er onweer en waren Frits en Yentl bang, samen hebben ze zich heel stoer gehouden. Het was een heel fijn weekend. Frits en Yentl hebben zich geamuseerd en bovendien slaapt de klaspop nu ook flink zonder tutje. Niet alleen de kindjes van “De Bende van 3B” worden groter en slimmer, maar ook Frits leerde afgelopen jaar duidelijk heel veel bij van zijn klasvriendjes. Hij zal gemist worden volgend jaar. Al denk ik wel dat Juf Ria en Frits eens op bezoek zullen komen, niet?

Frits

(*) grootouders van Yentl

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties