Voornemens 2018
Foto's

Dit was 2017 en mijn ‘voornemens’

We zijn weeral bijna twee weken ver in het nieuwe jaar. Hoog tijd om eens terug te blikken op afgelopen jaar. Het was een jaar waar we regelmatig uitstapjes deden, maar niet echt op reis gingen. Zo gingen we een paar keer op weekend en bezochten we onder andere de Efteling en Pairi Daiza. Ook een dagje Oostende met bezoek aan 3D World stond afgelopen jaar op de planning. Ook aan de oprit van ons huisje werd gewerkt, maar voor de rest was het al bij al een rustig jaar.

Qua lezen was 2017 geen echt top jaar. Ik las zo’n 11 boeken en dat was onder mijn challenge van 15 boeken die ik wou lezen. Maar tussen die 11 boeken zaten toch wel enkele pareltjes tussen. Zo was Heksenhoeve zelfs één van de beste boeken die ik de afgelopen jaren heb gelezen. Het was niet echt het genre waar ik spontaan naar zou grijpen in de winkel of de bibliotheek. Maar toch was het een boek dat ik op enkele dagen heb uitgelezen. En dit omdat het zo goed geschreven is, en bovendien ook enorm spannend. Guillaume Van der Stighelen met Samen door één deur was veruit het slechtste boek dat ik gelezen heb. Het is een fictie boek maar ik vond het persoonlijk nog al warrig overkomen.

Voornemens 2018

Een nieuw jaar betekent in vele gevallen ook je goede voornemens bekent maken. Persoonlijk ben ik iemand die de laatste jaren dit niet meer echt doet. In de meeste gevallen kon ik deze goede voornemens toch niet waarmaken. En dan is het op het einde van het jaar meestal balen dat je niet in je opzet geslaagd bent. Daarom dat ik niet meer echt mee doe met deze gewoonte. Maar toch … Toch zijn er enkele zaken dit ik dit jaar, 2018, voor elkaar wil krijgen. Zo heb ik ook nu weer mijn reading challenge op Goodreads ingevuld. Met één boek per maand moet het toch een haalbare kaart zijn.

Daarnaast wil ik voor Ouder Blog, de stijgende lijn qua bezoekers blijven doortrekken en hiervoor nog leuke dingen doen. Bovendien wil ik de online cursus boekhouden van VDAB ook verder afronden dit voorjaar. In het middelbaar vond ik dat één van de leukere vakken en wil mijn kennis terug oppoetsen. Want het is altijd handig om wat boekhoudkundige kennis te hebben die actueel is. Denk maar aan nieuwe jobmogelijkheden of een uitbreiding van Ouder Blog.

En als dat nog niet genoeg is, zou ik dit jaar ook eens werk willen maken om enkele punten van mijn ‘20 before 40‘ af te kunnen vinken. Zo zal eigenhandig een deel van ons huisje (buitenzijde waarschijnlijk) verbouwen er dit jaar wel eens kunnen inzitten. Dit met de hulp van enkele handige Harry’s in de familie, maar toch, ik zal ook mijn handen vuilmaken ;-). Misschien zal één van de citytrips er ook wel aankomen dit jaar. En leren snowboarden? Een initiatie op een indoorpiste? Wie weet doen we dat dit jaar ook wel. Maar zoals gezegd, goede voornemens en ik … dat is niet altijd een ideale combinatie.

Q: Maken jullie elkaar ‘goede voornemens’ en zo ja, de welke?


Uitgelichte afbeelding: Dawid Zawiła op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties