Gadgets & technologie

Review: Samsung Galaxy Gio

December vorig jaar is mijn tweede GSM in panne gevallen. Het werd dus noodzaak om een andere aan te schaffen. De keuze in GSM’s en smartphones is enorm. Na wikken en wegen werd uiteindelijk de Samsung Galaxy Gio aangeschaft. Een nieuwe Samsung dus, waarvan een van mijn oude modellen in de collectie van Dailybits te bewonderen is.

Ik ging deze keer voor een budget smartphone met Android en toch nog redelijk leuke specificaties. Zo beschikt dit model over een camera van 3 megapixels, WIFI, 3G en GPS. Ideaal dus voor sociale media en andere leuke Android Apps.

De camera is spijtig genoeg niet voorzien van een flits waardoor foto’s in donkere omgevingen moeilijk te nemen zijn. De foto’s die overdag genomen worden zijn zeer degelijk van kwaliteit. Ook de GPS doet meer dan goed zijn werk. Hij geeft vrij nauwkeurig aan waar je je bevindt. Daarnaast is het geluid die de GSM produceert bij het afspelen van muziek luid en duidelijk.

De verbindingen naar het netwerk zijn natuurlijk deels afhankelijk van de operatoren (in mijn geval proximus), maar een ander deel hangt ook samen met de antenne van de GSM. En daar laat de Samsung Galaxy Gio goede resultaten zien. Zeker in combinatie met het 3G netwerk levert dit goede prestaties op voor het online gaan bij de verschillende apps en in de meegeleverde browser. Ook de WIFI verbinding is zeer degelijk. Op plaatsen waar mijn andere GSM (Samsung Jet) geen bereik meer heeft slaagt de Gio toch nog te verbinden met het thuisnetwerk.

Conclusie: De Samsung Galaxy Gio is zeker en vast een zeer degelijke smartphone. Hij reageert snel en ligt goed in de hand. Toch heeft de Gio enkele nadelen. Zo gaat de batterij bij intensief gebruik van 3G en WIFI vrij snel leeg. Maar dit is ook grotendeels eigen aan de hedendaagse smartphones. Ook de plaatsing van microSD-kaart kon beter. Zonder beschermzakje krijg je regelmatig dat de kaart verwijderd is. De geheugenkaart intern plaatsen zoals bij mijn Samsung Jet lijkt me daarom dan ook beter. Maar buiten deze minpuntjes ben ik tot op heden zeer tevreden van deze Galaxy Gio.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12 mei 2013 10:46

[…] En vooral dat laatste zorgt voor problemen op mijn oude smartphone. Het is te zeggen oud. De Samsung Galaxy Gio heb ik eind 2011 aangeschaft en ik was daar zeer tevreden van. Apps zoals Instragr.am, Foursquare, […]