Gadgets & technologie

Stievie: TV kijken op de smartphone/tablet

De afgelopen weken kreeg je als TV-kijker en radioluisteraar regelmatig de reclame van Stievie te zien of te horen. Stievie is een initiatief van de drie grote spelers op de Vlaamse televisiemarkt nl. VRT (Een, Canvas, Ketnet/Op12), Medialaan (VTM, 2Be, JIM, Vitaya, VTM Kzoom) en SBS Belgium (Vier, Vijf). Je kan via een app die beschikbaar is voor zowel iOS als Android live televisie kijken of programma’s herbekijken tot een week terug. Natuurlijk is dit niet gratis. Deze service kost 9,99€ per maand, maar je kan wel eerst twee weken Stievie testen. Momenteel kan je enkel met een Belgische creditkaart betalen. Ben je niet in het bezit of wil je deze niet online gebruiken, kan je een Stieviebon aanschaffen in de filialen van Mediamarkt.

Maar waarom zou je Stievie gebruiken als zowel Belgacom (TV Overal) en Telenet (Yelo) een soort gelijke dienst hebben voor hun klanten? Die vraag stel ik me ook al enkele weken. Stievie heeft het voordeel dat je programma’s tot een week terug kan bekijken. Wat dan weer niet mogelijk is met TV Overal en Yelo. Bij Yelo is dit enkel mogelijk als je het programma zelf hebt opgenomen (tot 2 maand terug in de tijd).

De voordelen van TV Overal en Yelo zijn dan weer dat je vanop afstand een programma kan opnemen. Deze functie is niet mogelijk met Stievie. Ook beperkt Stievie zich tot Vlaamse zenders van de initiatiefnemers, terwijl bij TV Overal (40-tal) en Yelo (+/- 80) zenders worden aangeboden. Ook bieden TV Overal (Belgacom 11+) en Yelo (Rex of Rio + Prime) extra’s aan om te bekijken op smartphone of tablet.

Er zijn duidelijk enkele verschillen tussen deze drie apps, wat kiezen voor het beste dus zeer moeilijk maakt. Zeker nu ook Bhaalu mee komt spelen in dit segment. Al speelt deze laatste dienst op het randje van het illegale en is het nog niet 100% zeker of Bhaalu een toekomst heeft. In elk geval zal ik de komende twee weken Stievie op mijn smartphone (Sony Xperia L) testen (WIFI & 3G van proximus). Begin 2014 krijgen jullie mijn bevindingen.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
27 januari 2014 13:43

[…] december besloten om Stievie eens te testen. Het concept om TV op een ander device te bekijken dan de gebruikelijke TV heeft […]