Lifehacks
Projecten

Lifehacks: ik pas ze (nog) niet toe

Lifehacks ze zouden het leven makkelijker maken. En meestal is dat ook zo. Toch merk ik bij mezelf dat ik amper of geen lifehacks gebruik in het leven. Ik vind ze wel nuttig maar meestal lukt het ook op de manier die ik altijd al gewoon ben om te doen. Een ‘gewoontedier‘ zeg maar.

Misschien moet ik het toch maar eens proberen zo’n lifehacks. Wie weet win ik heel wat tijd op een dag. Want regelmatig vind je in dag- en weekbladen verschillende lifehacks die je beloven dat je leven zo veel makkelijker wordt.

Zo was er onlangs in het VTM-programma “Ze zeggen dat” de tip om als je handen vol vet/olie hangen, deze schoon te maken met … PINDAKAAS! Het helpt blijkbaar echt, maar volgens mij stinken je handen de dagen erna nog steeds naar pindakaas. Mij niet gezien dus.

Shortcuts

Lifehacks gebruik ik dan misschien niet. Maar shortcuts op de PC dan weer wel. Ze maken het computergebruik zoveel makkelijker. Zeker omdat je niet altijd naar de ‘muis’ moet grijpen. En het is ook altijd handig om te gebruiken als de ‘muis’ bijvoorbeeld stuk is of de batterijen ervan leeg zijn. Zowel MAC als Windows hebben beide hun shortcuts. Maar welke shortcuts gebruik ik nu het meest en welke zijn echt wel handig voor Windows-gebruikers.

  • ctrl + pijltjestoetsen: tekst selecteren
  • ctrl + x: geselecteerde tekst knippen
  • ctrl + c: geselecteerde tekst kopiëren
  • ctrl + v: geknipte of gekopieerde tekst plakken
  • Shift + del: geselecteerde mails of bestanden definitief verwijderen
  • alt + tab: van venster wisselen (tussen verschillende programma’s)
  • ctrl + tab: in browser wisselen tussen de verschillende tabbladen
  • windows knop + l: computer snel vergrendelen
  • windows knop + d: snel alle schermen minimaliseren of desktop verbergen
  • ctrl + muiswieltje: in browser en office producten kan je hiermee in- en uitzoomen

Q: Hebben jullie lifehacks of shortcuts waarvan jullie fan zijn?


Deze blogpost schreef ik naar aanleiding van het vijfde thema (Lifehacks & Shortcuts) van de BlogBoost Najaarschallenge. Bij deze bloggers kan je ook lezen.

Uitgelichte afbeelding: Melvin Thambi op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties