#ouderzonden: Invidia
Gedachtenkronkels Projecten

Vrije woensdagen en weekends? #ouderzonden

Enige tijd geleden vroeg Annelore (Compleet Geluk) mij of ik zin had, als ‘jonge’ papa, om mee te bloggen over #ouderzonden. Een project van haar en Romina (Big City Life). Ik had iets daarvoor al het bericht van Romina zien verschijnen en het leek me toen al iets om eens na te denken over het ouderschap. Na denken over het ouderschap klinkt misschien wat zwaar, het is eerder het ouderschap aftoetsen aan de zeven hoofdzonden nl. Superbia, Avaritia, Luxuria, Invidia, Gula, Ira en Acedia. De komende weken zal ik dus samen met heel wat andere bloggers vertellen over mijn #ouderzonden. Deze week zijn we aan beland bij de vierde hoofdzonden nl. Invidia.

Invidia (nijd – jaloezie – afgunst) – 22 februari
Wat zou je direct overnemen van een andere ouder mocht je kunnen?

Invidia

Ik ben absoluut geen jaloerstype. En al zeker niet op het vlak van ouderschap. Iedereen voedt zijn of haar kinderen op zoals zij/hij het wilt. Wie ben ik om zich daar mee te moeien. Natuurlijk zijn er altijd wel dingen die je als ouder ook graag wil doen met je kind(eren). Dingen die je misschien nu niet doet omdat je er de tijd of het talent niet voor hebt. Maar jij hebt dan misschien weer talent voor iets anders te doen met je kind(eren). Toch zijn er enkele dingen die ik misschien wel wil overnemen van andere ouders, maar zeker niet uit jaloezie.

Vrije woensdagmiddagen en weekends

Door mijn job in de bewakingssector en het werken in shiften hoort werken in het weekend en op woensdag er ook bij. Met shiften van 12u betekent dit wel dat ik gedurende ongeveer de helft van de maand thuis ben. Ik kan dus op heel wat dagen de dochter van school halen, maar moet hiervoor wel enkele weekends in de maand opofferen. Ook op woensdagmiddag is het niet altijd zeker dat ik thuis ben. De ene maand kan het zijn dat ik veel woensdagen thuis ben, de andere maand moet ik misschien ze allemaal werken. Het zou wel eens leuk zijn om alle woensdagmiddagen en weekends thuis te zijn, maar weegt dat op tegen de avonden dat op tegen de avonden dat ik ze wel van school kan halen? Het is altijd wikken en wegen dus.

Knutselwonder

Mama’s en papa’s die knutselen met hun kinderen zouden van mij een standbeeld of medaille mogen krijgen. Als de dochter wil spelen met plasticine of wil schilderen begin ik al licht te zweten. Weet je wel wat voor opruim dat met zich meebrengt? Bovendien ben ik gezegend (of is het gedoemd) met twee linker handen. Ik heb wel af en toe ideetjes om iets leuks te knutselen. Maar het uitwerken? Oh, oh, dat is een probleem met mijn gestuntel. Dus papa’s of mama’s die wat knutseltalent willen doneren? Altijd welkom in het Waasland 🙂

Q: Wat zou jij willen overnemen van een andere ouder?


Uitgelichte afbeelding: Priscilla Du Preez op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
27 februari 2018 06:46

Haha, knutselen, dat is toch een dingetje bij veel ouders als ikher zo lees:).